Korona ei pelota Himokselle saapunutta iskelmäväkeä: "Saa ja pitää juhlia, mutta sen voi tehdä monella tyylillä"

7:20
Tällaisissa tunnelmissa iskelmäkansa viettää aikaansa kesäfestareilla

Tuhannet ihmiset juhlivat parhaillaan Himoksella ja Porissa Iskelmä Festivaaleilla. Festivaalivieraiden mukaan live-musiikkia on odotettu innolla rajoitusten jälkeen.

Ystäviensä kanssa paikalle saapunut Noora Nieminen kertoo odottaneensa festivaaleille pääsyä vuoden ajan. Tapahtuman kohokohta oli hänelle Lauri Tähkän keikka. 

Hän kiittelee tapahtuman tunnelmaa, eikä koronatilanne pelota häntä. Festivaaleille otetaan 5 000 ihmistä päivässä, joka on puolet tavanomaisesta määrästä.

– Onhan täällä aika paljon ihmisiä, joka on tosi outoa. Mutta ei ole pelottanut, käsidesiä on hyvin saatavilla ja turvavälejä voidaan pitää, kertoo Nieminen maski kasvoillaan.

Osa vieraista on juhlinut iskemämusiikin tahtiin festivaaleilla useana vuonna. Repe-niminen herra vahvistaa viettävänsä nyt jo 12. Iskelmä Festivaaliaan. Perustelut festivaaliputkelle ovat selvät.

– Tunnelma ja järjestelyt. Kaikki toimii aina keskiviikosta sunnuntaihin. On kyllä hauskaa, Repe sanoo.

Oman porukkansa kanssa Repe haluaa näyttää muille hyvää esimerkkiä ainakin maskin käytössä. Jokaisella seurueen jäsenellä on erivärinen peruukki ja siihen sopiva maski. Repen mielestä festivaaliväki osaa juhlia vastuullisesti.

– Juhlia saa ja juhlia pitää, mutta sen voi tehdä monella eri tyylillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja