Mainos

Milloin mieheltä voi tiedustella suhteen tulevaisuudesta? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

”Olen tapaillut miestä nyt puoli vuotta – vähän yli kaksi kuukautta "vakavammin" (olemme olleet enempi yhdessä / viettäneet öitä yhdessä). Yhteiset tuttavamme kyselevät, mihinkä juttumme on menossa. Yleensä vaihdan puheenaihetta tai vastaan epämääräisesti. Milloin tällaista on OK tiedustella mieheltä? Minulla ei ole asian kanssa hirveä kiire, ajattelin tuossa 3 kuukauden jälkeen kysäistä, mitä mieltä hän on, näkeekö hän tässä mitään tulevaisuudessa ja missä me menemme hänen mielestään. Hoputtaa en kuitenkaan aio, olemme tunteneet jo kavereina neljän vuoden ajan", kyselee nimimerkki Nainen melkein kolmekymppinen.

Näin miesraati vastasi:

"Hienoa, hyvin etenee. Ja oikealla tavalla rauhallisesti olet pohtinut asiaa. Ei tuo sinällään ole tiedusteluasia, koska sillä asetat roolinne tiettyyn muotoon, joka voi olla sitten pitkässä juoksussa työläs asetelma muuttaa.

Ajattele asiaa niin, että sanot avoimesti miehelle että ”mehän ollaan nyt sitten parisuhteessa”, ja katsot mikä on reaktio."
– 56, naimisissa

"Mielestäni voisit jo parin vakavamman kuukauden jälkeen kysellä asiasta. Ensimmäiset pari–kolme kuukautta menee tunnustelussa, jonka jälkeen ihmiselle alkaa hahmottua kuva siitä, viihtyykö toisen kanssa astetta enemmän vai ei. Hoputtamista se ei ole, tiedustelet vain, mitä mieltä toinen on asiasta ja näkeekö hän teidän välillänne yhteistä tulevaisuutta. Se myös selkeyttää suhdettanne, kun molemmat tietävät, mihin ollaan menossa."
– 35, sinkku

"Vaikea vastata, kun ei tiedä tapailun laatua ja syvyyttä. Jotkut miehet eivät halua sitoutua vuosienkaan seurustelun jälkeen, kun taas toiset ovat valmiita vaikka naimisiin muutaman viikon tai kuukauden hengailun perusteella.

 Tunnet miehesi hyvin jo entuudestaan, joten osaat varmasti valita sopivan ajan ja hetken, jolloin kysyä asiasta? Ei se karkuun juokse, mikäli on vähääkään täyspäinen. Kysy kerran, anna aikaa miettiä, mutta älä todellakaan ala hoputtaa tai jankuttaa." 
– Herra 47, naimisissa

"Mielestäni olette tapailleet jo niin pitkään, että on ihan perusteltua kysellä suhteen laadusta. Etenkin, kun olette tunteneet jo paljon pidempään. Älä kuitenkaan pahoita mieltäsi tai ala epäillä miestäsi, jos hän ei välittömästi osaa antaa vastausta. Hän on joko pohtinut asiaa itsekin, mutta ei ole vielä varma tai sitten hän ei ole sen kummemmin edes ajatellut asiaa, jolloin hän ei usko sinunkaan sitä pohtineen. Älä kuitenkaan sano kysyväsi asiaa sen vuoksi, että kaverisi haluaisivat jo tietää, koska se saattaa vain aiheuttaa ahdistusta, jos mies ei ole vielä täysin varma. Ja kuten sanoit, älä hoputa."
– 25, avoliitossa

"En tiedä, miksi sitä oikeastaan edes tarvitsee kysellä. Jos nyt on kulunut puoli vuotta, josta kaksi kuukautta "vakavammin", niin eiköhän tuo suhde rakennu koko ajan siihen suuntaan, ettei tarvitse miettiä. Vaikea olisi uskoa, että joku viettää toisen kanssa aikaa vakavammin, mutta ei haluaisi suhteen etenevän. Hukkaan olisi heitetty kummankin aikaa..."
– 39, sinkku

 

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.