Millaista on sirkuksessa työskentelevien ja kiertävien lasten arki? Sofia, 17, kertoo elämästään Sirkus Finlandian esiintyjänä: "En voisi kuvitella tekeväni mitään muuta"

Millaista on sirkuksessa työskentelevien ja kiertävien lasten arki? 3:46

Moni haaveilee villistä ja vapaasta sirkuselämästä, mutta millaista elämä on estradien ulkopuolella?

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili Sirkus Finlandiassa ja jututti 17-vuotiasta Sofiaa. Hän työskentelee Sirkus Finlandiassa esiintyjänä.

– Sirkus on minulla verissä, Sofia kertoo.

Hänen äitinsäkin on tehnyt uran sirkuksessa. Sofia kertoo olevansa yhdeksännen polven sirkuslainen ja kokeekin syntyneensä sirkuselämään.

– En voisi kuvitella tekeväni mitään muuta, Sofia sanoo.

"Olen jo tottunut siihen"

Suomi on käynyt Englannissa asuvalle Sofialle tutuksi. Hänen perheensä aloitti kausittaiset työt Sirkus Finlandiassa vuonna 2009, ja he ovat siitä lähtien harjoitelleet ja työskennelleet Suomessa. Sirkus Finlandia kiertää Suomea joka vuosi päästä päähän useaan kertaan. Normaalina kautena sirkus voi kiertää Suomen kesäkauden aikana kahdeksan kertaa.

Suomessa työskennellessään Sofia käy kotikoulua muiden askareidensa lomassa.

– Tämä on kuin karanteenin aikainen koulu tavallisille opiskelijoille, olen jo tottunut siihen, hän kertoo.

Useille lapsille sirkuksessa työskentely on suuri haave, mutta moni epäröi, vastaako sirkuselämä haavemaailman kuvaa. Yllä olevalla videolla Sofia kertoo tyypillisestä päivästään ja kuinka kotikoulu, esitykset ja jatkuva matkustaminen yhdistyvät toimivaksi arjeksi tien päällä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat