Millaisen sijoitusasunnon asiantuntija ostaisi?

Sijoitusasunnon ostajan kannattaa katsoa vuokratasojen ja hintojen lisäksi myös kaupungin erikoispiirteitä. Suomen Vuokranantajat ry:n tekemässä selvityksessä parhaat sijoitusasuntokaupungit ovat vuoteen 2017 asti Jyväskylä, Rovaniemi ja Seinäjoki.

– Jyväskylässä on potkua. Se kehittyy positiivisesti, siellä riittää asukkaita ja opiskelijoita, eivätkä ostohinnat ole vielä pilvissä. Toisaalta mitä enemmän sitä suitsutetaan, sitä enemmän sinne mennään ja hinnat nousevat, Suomen Vuokranantajat ry:n toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva sanoo.

Muutenkin Koro-Kanerva suosittelee alueita, jotka kehittyvät ja houkuttelevat asukkaita mutta eivät ole vielä kukoistuksessaan.

– En ostaisi Helsingin keskustasta hirveän kallista asuntoa. Vuokralaisen saisi helposti, ja se olisi varma valinta, koska tuskin hinnat putoavat ja Helsingistä loppuvat asukkaat. Kuitenkin tuotto jää armottoman pieneksi.

Lisäksi Koro-Kanerva ostaisi ennemmin pienen kuin ison asunnon.

– Monen pienen asunnon ostaminen on järkevämpää kuin yhden ison. Samalla rahalla saa useamman asunnon, riski hajautuu, ja isot remontit ajoittuvat eri aikoihin, hän perustelee.

Siinä, missä kunnossa oleva asunto on paras, on koulukuntaeroja.

– Itse edustan vuokranantajaporukkaa, joka ajattelee niin, että sijoitusasunnossani pystyisin asumaan itsekin. Hyvä kunto auttaa monesti vuokrausta. Suurin osa sijoittajista ei ajattele niin, että itse pitäisi pystyä asumaan siinä, vaan pääasia on järkevän vuokralaisen löytyminen.

Katso kaikki myytävät asunnot:

Katso, mitä Pientä pintaremonttia -tiimi sai aikaan jyväskyläläisessä kerrostalokaksiossa


LUE MYÖS:


Leenastiina Simola/Jokakoti.fi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat