Millainen otsatukka sinulle sopii? Tarkasta ennen kuin leikkaat!

Jokaiselle kasvotyypille sopii erilaiset hiustyylit. Etenkin otsatukan kanssa täytyy olla huolellinen, ettei vaan korosta vääriä puolia. Katso millainen otsatukka sinulle sopii.

Otsatukka ei välttämättä sovi kaikille kasvotyypeille parhaalla mahdollisella tavalla. Otsatukan voi toki leikata, mutta silloin kannattaa kiinnittää huomiota sen pituuteen ja malliin. Otsatukan avulla voi nimittäin korostaa, häivyttää ja tasapainottaa kasvojen piirteitä.

Minkä muotoiset kasvot sinulla on? Muodon näkee parhaiten laittamalla hiukset kiinni ja tarkkailemalla omia piirteitään.

Ovaali:

Henkilöt, joilla on ovaalin muotoiset kasvot ovat kaikkein onnekkaimpia, sillä heille sopii lähestulkoon kaikki hiustyylit. Heillä on nimittäin yleensä sopusuhtaiset kasvot. Otsa ja leuka ovat yleensä yhtä leveät. Poskipäät saattavat olla hieman leveämmät kuin esimerkiksi otsa.

Sopiva hiustyyli:

– Ovaalin muotoisille kasvoille sopii graafinen, suoralinjainen otsatukka tai keskeltä lyhempi sivuille jakautuva otsatukka. Ovaalit kasvot ovat kaikkein sallivin kasvojen muoto, sillä sellaiselle henkilölle sopii lähes millainen hiustyyli tahansa. 

Pyöreä:

Pyöreät kasvot viestivät yleensä sympaattisuutta ja heillä on pehmeät ja lapsenomaiset piirteet. Kasvojen pituus ja leveys sekä otsan ja leuan leveydet lähentelevät toisiaan. Poskipäät ovat usein leveämmät kuin otsa.

Sopiva hiustyyli:

– Pyöreä kasvoisille sopii sivulle työnnettävä otsatukka, mutta kaikkein imartelevin vaihtoehto se ei kuitenkaan ole. Kannattaa myös välttää leukapituista tai poskille ulottuvaa tasaista, polkkamaista hiusmallia, jos ei halua korostaa kasvojen pyöreyttä entisestään. Kannattaa suosia pehmeitä malleja ja erityisesti pitkät hiukset kaventavat kasvoja.

Sydän:

Sydämen muotoisille kasvoille ominaisia piireitä on yleensä terävä ja kapea leuka. Tämän lisäksi heillä on yleensä korkeat poskiluut, leveä otsa sekä leveät posket.

Sopiva hiustyyli:

– Otsatukka sopii tällaiselle kasvojen muodolle hyvin. Otsatukan kannattaa kuitenkin olla melko pitkä ja kasvoja kehystävä malli. Sinulle sopii hyvin myös lyhyet hiusmallit. Pitkät hiukset puolestaan kannattaa leikkuutta kerroksittain. Liian pitkä malli vetää nimittäin poskia alaspäin, suosi siis keskipitkiä tai lyhyitä malleja.

Suorakulmio

Suorakulmion muotoiset kasvot ovat yleensä pitkät. Heidän leukaluunsa ovat kulmikkaat sekä tämän lisäksi otsan hiusraja ja kasvojen sivut ovat usein suorat. Heillä yleensä leuan, otsan ja poskien leveydet lähentelevät toisiaan. 

Sopiva hiustyyli:

– Otsatukka tasoittaa korkeaa otsaa. Kannattaa kuitenkin suosia hieman pidempää otsatukkaa. Epäsymmetrisyys sopii tämän kasvonmuodon omaaville naisille hyvin. Pitkät hiukset taas lisäävät kasvoihin lisää pituutta, joten vältä sitä.

Kulmikas

Kulmikkaat kasvot omaavalla henkilöllä kasvot ovat neliömäiset. Heillä on yleensä vahvat leukaluut ja kasvojen sivut ovat melko suorat. Pehmeyttä saattaa löytyä ehkä poskipäistä. Leuka, otsa ja posket ovat yleensä yhtä leveät.

Sopiva hiustyyli:

– Jos välttämättä haluaa leikata otsatukan, niin kannattaa suosia hieman pidempää ja rikottua otsatukkaa, jonka voi tarpeen mukaan pyyhkäistä myös sivulle. Kannattaa unohtaa graafinen, suoralinjainen otsatukka. Rikotut latvat, pitkät kerrostetut hiukset sekä kiharat sopivat sinulle. Pitkät hiukset ja kiharat nimittäin häivyttävät vahvaa leukaa. Polkkatukkaa kannattaa välttää. 

Osittainen lähde: Elle UK

Lue myös:

    Uusimmat