Miljoonille Nokian puhelin on edelleen se ainoa oikea – "karvalakkimallia" jaetaan maailmalla jopa ilmaiseksi

0:51

Intiassa Nokian peruspuhelimia jaetaan jopa ilmaiseksi, tai ainakin hyvin alhaiseen hintaan!

Videolla esitellään suosiota niittänyt "banaanipuhelin"!

Suomalainen Nokia-puhelinyhtiö HMD Global myi maailman toiseksi eniten peruspuhelimia tämän vuoden kolmannella kvartaalilla ja ylsi 15,6 miljoonan kappaleen laitetoimitusmäärään.

Ykköspaikalla puhelimia ilmaiseksi jakava yritys

Counterpoint Researchin tutkimuksen mukaan HMD:n peruspuhelintoimitukset kasvoivat tämän vuoden kolmannella kvartaalilla 15,5 prosenttia verrattuna viime vuoden samaan ajanjaksoon.

Samalla yritys nousi maailman markkinakakkoseksi aikaisemmalta neljänneltä sijalta. Ykköspaikkaa johtaa intialainen Reliance Jio, joka käytännössä antaa Intiassa peruspuhelimia ilmaiseksi tai hyvin alhaiseen hintaan. Kolmantena listalla on kiinalainen Transsionin Itel-brändi.

Vanha banaanipuhelinkin teki paluun

Suurin osa peruspuhelimista myydään Intiassa ja muissa kehittyvissä maissa.

HMD haluaa selkeästi ottaa kaiken irti peruspuhelimien suosiosta ja yritys toikin markkinoille viime kuussa 4G-verkkoyhteydellä päivitetyn banaanipuhelimeksikin kutsutun 8110–mallin Intiassa.

– Olemme kuluttajiin suuntautunut yritys ja arvioimme jatkuvasti mahdollisuuksia vastata heidän tarpeisiinsa. Lanseerasimme nyt Intiassa 4g-verkoissa toimivan Nokia 8110 -puhelimen, kertoi HMD Globalin Intian johtaja Ajay Mehta aikaisemmin Kauppalehdelle.

Peruspuhelimia vuodessa huikeat puoli miljardia

HMD:n on huhuttu pohtivan 4g-yhteydellä varustettua peruspuhelinta, josta tulisi jatkoa yrityksen kahdelle aikaisemmalle retromallille. Se on julkistanut myös Nokia 106 -peruspuhelinmallin.

Peruspuhelimia myydään vuodessa noin puoli miljardia kappaletta ja niitä käyttää noin kaksi miljardia ihmistä ympäri maailmaa. Etenkin intialaiset ovat jo vuosikausia vannoneet Nokian peruspuhelimien nimeen ja miljoonille Nokian brändi on se ainoa oikea puhelinmerkki.

Tutkimus ei julkistanut maakohtaisia lukuja. HMD ei myöskään paljasta maakohtaisia myyntitilastoja, mutta kertoi myyneensä viime vuonna 70 miljoonaa laitetta maailmanlaajuisesti. Yrityksen viime vuoden myynti oli 1,8 miljardia euroa, mutta tulos tilikaudella jäi 65 miljoonaa euroa tappiolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja