Milan Jaff vangittiin murhan yrityksestä epäiltynä – vakavasti loukkaantunut ammuskelun uhri jätettiin sairaalan eteen

Milan Jaffin autoon asennetut kuuntelulaitteet tärkeänä näyttönä ryöstöjutussa 2:02
Kuuntele videolta: Milan Jaffin autoon asennetut salakuuntelulaitteet tärkeänä näyttönä ryöstöjutussa.

Pääkaupunkiseudun katujengivyyhdin pääsyytettyihin kuuluva ja helsinkiläisen katujengin pomo Milan Jaff on tänään vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa murhan yrityksestä epäiltynä. 22-vuotias Jaff on jo ennestään vangittu aiempien rikosepäilyjen takia, mutta nyt häntä epäillään uudesta rikoksesta.

Murhan yritykseen liittyen on vangittuna kaiken kaikkiaan kolme henkilöä ja lisäksi pidätettynä on yksi henkilö.

Epäilty murhan yritys on tapahtunut Vantaalla viime elokuussa. Poliisin mukaan kyse oli kahden katujengin välisestä yhteenotosta, jossa molempien katujengien jäsenten epäillään ampuneen toisiaan kohti ampuma-aseella.

Uhri jätettiin sairaalan eteen

Yksi henkilö loukkaantui tilanteessa vakavasti ja yksi henkilö lievästi. Poliisin tietojen mukaan sivullisia ei ollut tilanteessa konkreettisessa hengenvaarassa. Teon uhriksi joutunut, vakavimmin loukkaantunut mies oli jätetty yöllä autolla Vantaan Peijaksen sairaalan eteen.

Jaffin lisäksi murhan yrityksestä epäiltynä on vangittu myös vuonna 1997 ja 1998 syntyneet miehet. Lisäksi poliisi on pidättänyt yhden vuonna 1999 syntyneen henkilön tapahtumiin liittyen.

– Esitutkinnassa on selvitetty tapahtumien kulkua ja tutkinnan perusteella laukauksia on vaihdettu puolin ja toisin. Poliisin käsityksen mukaan ampumistilanteen taustalla on jengien välienselvittely, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka Keskusrikospoliisista.

Katujengikäräjät jatkuvat huomenna Helsingin käräjäoikeudessa. Huomenna käsitellään syytteitä, jotka liittyvät ravintola Kaivohuoneelle suunniteltuun vakavaan väkivaltarikokseen.

Lue myös:

    Uusimmat