Miksi ripsiväri pitää levittää vasta viimeisenä?

Yksi tärkeimmistä säännöistä silmämeikin teossa on levittää mascara vasta viimeisenä. Mutta miksi ihmeessä ripsiväri laitetaan vasta viimeisten joukossa?

Ripsivärin laittaminen on suorastaan taitolaji varsinkin, jos haluaa luonnollisen, mutta samalla myös näyttävän lopputuloksen. Ripsiväri kehotetaankin levittämään vasta viimeisenä silmämeikkiä tehdessä – mutta miksi ihmeessä?

Ripsiväri kuuluu levittää vasta viimeisenä, koska...

1. Rajaukset on huomattavasti helpompi tehdä etukäteen ennen ripsivärin levittämistä. Jos lisäät rajaukset esimerkiksi nestemäisellä eyelinerillä vasta ripsivärin jälkeen, rajauksista voi tulla tarkoitettua paksummat tai jopa epäsiistit.

2. Rajausten levittäminen sujuu myös sukkelammin ja vapaammin, kun tiellä ei ole pitkiä tai tuuheita ripsiä: näin onnistut seuraamaan paremmin myös silmäsi muotoa tarkkuutta vaativaa rajausta tehdessäsi, eikä virheitä synny yhtä helposti.

3. Jos lisäät meikkikynällä rajaukset vasta ripsivärin jälkeen, saattavat laitetut ripsesi vääntyä, alkaa harottaa tai sojottaa alaspäin meikkikynän osuessa vahingossa niihin.

4. Jos laitat luomiväriä mascaran jälkeen, luomiväri voi varista ripsille jättäen niihin jälkensä. Jos luomiväri on esimerkiksi kimaltelevaa tai hileistä, myös ripsesi saavat siitä osansa – lopputulos ei olekaan sädehtivä, vaan suttuinen.

5. Tekevälle sattuu: jos rajausten teko epäonnistuukin ensi yrittämällä tai luomiväri ei miellytäkään silmää, on pohjameikki huomattavasti helpompi korjata kun ripsissä ei ole vielä mascaraa. Näin sinun ei tarvitse aloittaa aivan kaikkea alusta!

6. Käytännön syiden lisäksi mascaran levittäminen viimeisenä takaa sen, ettei ripsistä tule suttuiset ja ylilaitetut. Jos lisäisit ripsivärikerroksia silmämeikin teon alussa, keskivaiheilla ja vieläpä lopussa, ripsistäsi voi tulla epäluonnollisen näköiset sekä sotkuiset. Kuivunut ripsiväri voi myös karista poskillesi.

7. Ripsiväri yksinkertaisesti viimeistelee meikkisi ja kruunaa lookisi – siksi se olkoon viimeinen meikki-instrumenttisi.

Osaatko varmasti laittaa ripsiväriä oikein? Katso videovinkki!

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat