Miksi naisille pitää koko ajan hokea "minä rakastan sinua"? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi naiset haluavat aina kuulla saman asian uudelleen ja uudelleen? Kyllä, minä rakastan sinua!!" ihmettelee nimimerkki Utelias.

Näin naisraati vastasi!

"Hei Utelias! Sanoilla on suuri merkitys arjessamme, sillä ne luovat todellisuuksia. Jos ajattelet asiaa niin, että joku sanoisi sinulle päivittäin sinun olevan ruma, niin jossain vaiheessa varmaan tästä tulisi sinulle totta, vaikka peilikuva muuta kertoisi. Kun ihminen kuulee olevansa rakastettu, se luo turvallisuutta, onnea, hyväksyntää ja myös vastarakkautta. Mieluummin haluaisin omaan suhteeseeni juuri tuollaista todellisuutta epävarmuuden ja vähättelyn sijaan. Itse toistelen rakastavani puolisoani, perheenjäseniäni ja hyviä ystäviäni jatkuvasti. Olen tunnustanut rakastavani toista ihmistä vain muutaman kuukauden seurustelun jälkeen. Sen jälkeen tunne on yleensä syventynyt. Rakkaudentunnustukset eivät ole kertakäyttöisiä, niitä ei tarvitse säästellä, eivätkä ne mene käytössä rikki."
– 29, tunnustanut rakkauden muutaman kuukauden seurustelun jälkeen

"Jos on itse juuri sanonut NE sanat ensimmäistä kertaa ja mies ei sano niitä takaisin, tulee olo, että hän salaa jotain. Ei haluakaan oikeasti, on kanssani vain huvin vuoksi ja niin edelleen. Jos tilanne ei ole tämä, vaan nainen vain tenttaa joka päivä "rakastatko, no, sano se, sano", syyttäisin huonoa itsetuntoa tai jonkinlaista hylkäämisen pelkoa. Se ei muuten miehen sanomisilla korjaannu, vain itsetutkiskelu auttaa."
– 30, sanoisin "rakastan sinua" sitten, kun oikeasti tuntuu rakastavalta. En kuitenkaan ekalla kohtaamisella.


”Kai se tuo tukea ja turvaa kuulla se lause yhä uudelleen ja uudelleen. Ei se kulu käytössä! Itsellä on ainakin pelko siitä, että jollekin rakkaalle tapahtuisi jotain ja olisi kauheaa, jos en olisi muistanut kertoa rakastavani.”
– 30, rakkauden tunnustamiseen ei ole mitään aikarajaa, sitten kun siltä tuntuu!

Lue myös:

    Uusimmat