Miksi naiset luottavat niin sokeasti omiin tunteisiinsa? Naiset vastaavat

7:31

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Odotatko suuren käänteen tekevän sinut onnelliseksi? Onnellisuutesi onkin melko vakio – video kertoo, miksi.

"Miksi naiset luottavat niin sokeasti omiin tunteisiinsa asiassa kuin asiassa? Vaikka tunteet syntyisivät virheellisistäkin luuloista, niin sydämen uskotaan aina olevan järkevämpi kuin pää, vaikka kaikki faktat puhuisivat sitä vastaan. Miksi?" kysyy nimimerkki Politics.

Näin naisraati vastasi

"Ei ole olemassa homogeenista ryhmää nimeltä naiset. Kysyt asiaa, joka on selkeän yksilöllinen, itse olen hyvinkin faktaorientoitunut päätöksenteossa."
– 42, sinkku

"Se on hyvin yksinkertaista. Mitä järkeä on on tehdä toisin kuin sydän sanoo. Eihän siinä ole mitään järkeä."
– 50, sinkku

"Kysymys ei kuvasta maailmaa, jonka koen todelliseksi, joten siihen tuskin on löydettävissä järkevää vastaustakaan. 'Naiset ajattelevat tunteella, miehet järjellä' -ajattelu väheksyy sekä naisten älykkyyttä että miesten kykyä ottaa tunteensa huomioon."
– 26, parisuhteessa

"Emme me usko sydämen olevan järkevämpi kuin pää, tunneperusteilla ei välttämättä ole järjen kanssa paljoa tekemistä. Enemmän ehkä kyse on vaistosta tai kuudennesta aistista, joka jostain syystä tuntuu olevan useammin oikeassa kun pelkkä järkiperusteilla eteneminen. Itse en luota sokeasti tunteisiini, vaan yritän tehdä ratkaisun, jossa on kuultu sekä järkeä että tunteita. Riippuu sitten vähän tilanteesta, kumpi saa enemmän painoarvoa. Parisuhdeasioissa se tietenkin on enemmän tunne."
– 37, sinkku

"Ensinnäkin melkoinen yleistys. En ole juuri koskaan luottanut tunteisiini päätöksiä tehdessä, vaan olen myös käynyt loogisesti asian läpi ja tehnyt päätökset faktojen perusteella lukuunottamatta rakkaussuhdetta mieheeni. Siinä sydän voitti järjen onneksi."
– 43, naimisissa

"Ihan kokemus on opettanut, että omaan intuitioon kannattaa luottaa. Olisi moni virhe jäänyt väliin."
– 39, tapailen

"Olen ainakin itse tehnyt kaikki huonoimmat päätökset järjellä ja parhaat sydämellä. Vaikeissa tilanteissa tulisi pitää molemmat mukana."
– 20, naimisissa

"En allekirjoita väitettä. Minä menen järki edellä."
– 24, avoliitto

"Aina sanotaan, että pitää kuunnella omia vaistojaan ja seurata unelmiaan. Järki ei aina noudata tätä kaavaa."
– 18, sinkku

"Väite, että juuri naiset luottavat kaikessa pelkkään tunteeseen on mielestäni hieman virheellinen. Yksi selitys luulolle, että naiset ovat ylitunteellisia, voi olla se, että yhteiskunnassa olevat sosiaaliset normit vaikuttavat siihen, että naisen tekemä tunteellinen päätös luetaan perusteettomammaksi kuin miehen tekemä emotionaalinen päätös. Esimerkiksi mies voi tehdä hyvinkin riskialttiita päätöksiä sen vuoksi, että pelkää menettävänsä kasvonsa tai haluaa näyttää kovalta naisen edessä. Tällaisetkin teot ovat emotionaalisia, mutta niillä ei ole samanlaista 'draamakuningattaren' leimaa kuin naisten vastaavilla tunteellisia päätöksillä.

On myös mahdollista, että moni naisen tekemä näennäisen tunteellinen päätös on itse asiassa (ainakin jollain tasolla) perusteltu, mutta tilanteessa mukana olevat eivät vaivaudu kysymään perusteita tai kuuntele vaikka ne kuulisikin.

Kolmas selitys voi olla se, että joskus tunteellinen 'gut feeling' on viesti alitajunnastamme, joka lukee tilanteesta asioita, joita tietoinen mieli ei ole hoksannut. Aina tuo alitajunnan arvio ei ole oikeassa, mutta jotkut ihmiset saattavat tehdä päätöksiä pelkän aavistuksenkin pohjalta, riippuen siitä, onko oma perusluonne varovainen vai riskejä ottava.

Neljäs (ja todennäköisin) selitys on se, että tytöille ja naisille on ikävä kyllä yhä sosiaalisesti hyväksyttävämpää puhua tunteistaan. Naiset harjaantuvat pienestä asti näyttämään ja selittämään tunteitaan. Näin voi syntyä harhakuva, että naiset ovat tunteellisempia, koska monille miehille ei ole kehittynyt yhtä kattavaa kykyä tunnistaa, ilmaista ja sanallista omia tunnetilojaan."
– 23, avoliitossa

"Oletuksessa on kova yleistys. Itse ole järki-ihminen, ja saan miehiltä kuulla, että olen tunteeton, koska perustelen asiat ja teen päätökset faktapohjaisesti."
– 33, it's complicated

"Se on vähän niinkuin 'gut-feeling', jolla mennään. Loppujen lopuksi parhaaksi havaittu keino kaikkien järkeilyjen ynnä muiden jälkeen. Jos pelkästään järjellä ja faktojen perusteella teen päätöksen, se jää silti kaivamaan, koska 'tuntui oikeammalta' tehdä toisin."
– 46, parisuhteessa

"Ensinnäkin toivon, ettei monikaan nainen toimi 'virheellisten luulojen' perusteella, jos ne saavat reagoimaan ikävästi. Sanoisin, että ihminen on lähes pelkkää tunnetta, osa pystyy ne päässään jaottelemaan paremmin kuin toiset. Omat tunteeni ovat elämän aikana kääntäneet asiat niin, että ne käskevät minua kuuntelemaan järkeäni, jotta en kokisi surua. Jälkeenpäin ei harmita, kun on ollut itselleen rehellinen ja toiminut vaistonsa mukaan.

Vaikka päätöksestä seuraisi joskus myös surua, se kuuluu elämään. Siinä tapahtuu sitä elämästä oppimista. Olisi kamalaa valehdella tunteilleen ja toimia niin kuin neuvotaan, vain huomatakseen ettei lopputulos sovikaan minulle."
– 27, avoliitossa ​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja