Miksi mies ei halua harrastaa seksiä? Miehet vastaavat

AVA selvitti, miksi mies ei halua harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa.

"Miksi mies ei halua? Eli meillä mies sanoo rakastavansa minua, mutta seksiä ei ole suhteessa ollut enää pitkään aikaan. Juovuksissa sitten taas tuntuu, että hän haluaisi sekstailla joka naisen kanssa, joka vaan lähettyvillä on, mutta minä en kelpaa. Asiasta ei pystytä puhumaan kun isännältä palaa proppu saman tien. Haloo miehet, mistä tässä on kysymys?" kysyy nimimerkki Maikku 66.

AVA selvitti, mitä mieltä miehet ovat, miksi mies ei halua harrastaa kumppaninsa kanssa seksiä? Näin asiaa kommentoitiin.

"Hyvä kysymys, koska yleinen käsityshän on se, että mies haluaa aina, missä vain ja miten vain. Tämä jo sinänsä aiheuttaa miehelle paineita, koska aina pitäisi olla "pelikunnossa". Olemme puhuneet aiheesta paljon kavereiden kesken. Naisen on hyväksyttävää kieltäytyä vedoten väsymykseen tai päänsärkyyn, mutta jos mies ei ole kiinnostunut, niin nainen ajattelee heti, ettei hän ole haluttava. Vaikka voisi kuvitella, että mies on kykeneväinen seksiin aina, niin se ei ole kuitenkaan täysin totta. Esimerkiksi työ saattaa aika ajoin aiheuttaa stressiä ja väsymystä, mikä vie äkkiä voimat ja ajatukset pois sänkypuuhista. Vaikka haluja olisikin, niin keho saattaa toimia päinvastoin. Me miehet olemme kuitenkin vain ihmisiä, ja kuten naiset tietävät, vonkaaminen ei välttämättä tuota haluttua tulosta. Myös arki syö erotiikan parisuhteesta salakavalasti, ja rutiininomainen suorittaminen alkaa puuduttaa äkkiä. Mies haluaa olla haluttu. Oletko kokeillut poiketa normaaleista rutiineista? Osoitatko miehellesi (myös arjen keskellä), että hän on mielestäsi seuduin kuumin kolli? Pitää olla viettelyä, ei tyrkyttämistä. Niin ja mikä on pitkä aika? Kaveriporukassamme toisen pitkä aika seksittä parisuhteessa on muutama päivä, ja toisella kuukausia. Suosittelen, että jätät painostamisen pois ja panostat viettelyyn ja miehesi huomioimiseen, tee jotain villiä ja erilaista. P.s. Olemme apinoita kännissä."
– Mies, sinkku, 26

"Siinä onkin kysymys, johon on ehkä helpompi vastata kuin toteuttaa sitä käytännössä. On selvää, että parisuhteessa tulisi pystyä puhumaan kaikesta avoimesti, jos meinaa, että se suhde toimisi. Seksiasioiden suhteen mies usein käpertyy omaan koteloonsa, josta ei kovin helposti ulos tulla. En tiedä mistä alkukantaisesta ajatuksesta se johtuu, että mies kokee epäonnistuneensa miehenä, jos seksuaalinen huuma hälvenee tai katoaa. Kun tällainen kolaus tulee, niin siitä ei lähdetä puhumaan. Minäkään en edes omien ystävieni kanssa puhu heidän parisuhteensa seksielämästä: siitä miten se toimii, mikä siinä mahdollisesti mättää. En tiedä mistä tämä johtuu, sillä muusta puhumme erittäin avoimesti. Tämä on selkeästi jonkin sortin tabu. Jos asioista ei pysty läheisimpien ihmisten kanssa puhumaan, siitä muotoutuu helposti muuri, jonka ylittäminen käy alinomaan vaikeammaksi. Jostain meidän miesten pitäisi löytää se rohkeus kertoa omista toiveistamme ja kohdata ongelmat ongelmina."
– Mies, sinkku, 30

"Mies on usein primitiivinen olento ja alkoholin vaikutuksen alaisena luultavasti rehellisempi, ainakin itselleen. Eli silloin haetaan helpommin sitä, mitä oikeasti halutaan. Tämä ei koske tietenkään kaikkia miehiä, mutta nyt merkit hieman viittaisivat siihen suuntaan. Suuttuminen kysymyksien suhteen saattaa myös tukea samaa asiaa, sillä silloin asian voi vain siirtää eteenpäin, kerta toisensa jälkeen.Sen sijaan, että toteaisin suoraan mikä on ongelma, suosittelen puhumaan. Jos ei hyvällä, niin sitten toisen voi – sen mukaan kun vain itse pystyt – laittaa selkä seinää vastaan. On ehkä parempi saada vastaus suoraan ja miehesi itsensä kertomana, vaikka se ei olisikaan mieluisa, sillä on paha sanoa, onko suhteenne muuttunut liian kaverilliseksi, onko toisella kriisi vai hetkellinen heikko hetki. Tämä kaikki kannattaa selvittää suoraan, ettet suoraan kärsi taustalla epätietoisena."
Mies, kihloissa, 30

"Juovuksissa sitten taas tuntuu että haluaisi sekstailla joka naisen kanssa joka vaan lähettyvillä on, mutta minä en kelpaa. Eiköhän se tuossa kiteydy. Mies on siis kyllästynyt joko seksin suhteen tai sitten kokonaan tähän naiseen ja hänellä on ns. haku päällä, joka sitten tulee selvemmin esille kun on kännissä. Tosin ei mies AINA voi haluta, mutta jos sitä jatkuu pidempään, niin kyllä kysymys on jonkin asteisesta kyllästymisestä. Propun palaminen kyseisessä tilanteessa voi tarkoittaa sitä, että että mies ei halua, pysty tai uskalla puhua aiheesta, mutta kyllä siihen liittyy varmaan syyllisyyden tunne lähinnä siitä, että haluaa muita naisia eikä sitä omaa naistaan. On helpompi suuttua kysymykselle ja koko tilanteelle kuin uskaltaa puhua asiasta suoraan. Suuttuminen tarkoittaa myös sitä että mies ei halua valehdella asiasta (selvin päin?), vaan kuittaa tilanteen suuttumalla. Voihan siinä olla sekin puoli, että miehen halut on alhaalla, johtuen eri syistä. Ja alkoholi saa testosteronin hetkellisesti ylös, jolloin halut palaavat."
Mies, sinkku, 43

"Kysymyksestä ei käy ilmi historiaa, mutta joko a) seksi on käynyt tylsäksi jossain muodossa ja jotain vaihtelua tarvitaan (Kävisin konsultoimassa jonkun seksikaupan myyjiä, jotka ovat varsin idearikkaita) tai b) seksi ei ikinä ole ollut suhteen kantava voima ja se on aina puuttunut jossain muodossa suhteesta jostain syystä. Mies kuitenkin kaipaa sitä. Syitä voi olla monia: karvojen ajelu, hygienia (sekä suun että alapään) tai pyöristyneet tai liian laihat ulkomuodot joihin myös voi vaikuttaa, jos haluaa. Vaikuttaa voi myös ujous olla keskustelematta mistään näistä"
Mies, parisuhteessa, 38

"On hankala lähteä puhumaan siitä, miksei mies halua, kun ei tunne tarinasta edes puolia. Syitä voi olla monia ja yksi mikä varmasti kuumentaa miehen kattilaa on, jos nainen toistaa saman kysymyksen usein – 'miksi meillä ei ole seksiä?'. Vaikka sitä ei toistaisikaan usein päivässä, niin se kyllä jää soimaan miehelle muutaman kerran jälkeen. Tarina kertoo, että osa miehistä hiljenee entisestään tämän seurauksena, joten pitää keksiä toinen lähestymistapa kuten vietellä mies ja ohjata tilannetta makuuhuoneen puolelle. Eihän kukaan sen kummemmin innostu 'harrastetaanko seksiä?' kommentista. Muutenkin mahdollisuuksia piristää seksielämää on monia, kuten vaikkapa seksikkäät alusvaatteet, joissa tullaan miehen läheisyyteen 'muuten vain'. Tämä todennäköisesti herättää miehessä jonkinlaisen reaktion – yleensä positiivisen, jota nainen voi hyödyntää mm. kiusaamalla. Suhteen eteen pitää tehdä työtä, jos toinen ei keskustelulle lämpene, niin pitää kokeilla muita keinoja sytyttää seksielämä."
Mies, sinkku, 31

"Tunnistin itseni joka sanassa. Miehesi pettää 95% varmuudella ja jäljellä olevalla 5% saat känniseksiä. Rakkautta on helppo tunnustaa ja vannoa. Voihan toki olla, että miehesi tietää, mitä haluat kuulla. Mieti tarkkaan omaa jatkoasi. Mieti millainen menneisyys hänellä on. Mieti miksi te tutustuitte ja mihin se johti ja milloin seksi loppui. Oliko sinulla omaisuutta, luottotiedot kunnossa, tarjolla koti, missä kaikki valmiina ruokaa myöten? Proput sillä menee, koska se ei muista, mitä on vastannut aikasemmin sinulle ja jos vastaa muuta, hän jää kiinni. Proput palaa, koska mies luulee, ettet luota häneen heti, kun aletaan kyselemään. EN tiedä kauan teidän suhteenne on kestänyt, niin voihan olla, että seksin saanti ja antaminen tasoittuu, jos alkuvaiheessa tuli päivin öin selvinkinpäin ja joka ilmansuunnalta. Mutta tähän kysymykseen näillä tiedoilla: mies pettää."
Mies, sinkku, 45

"En tiedä, mutta olen kuullut, että kun ostaa vaikka siistin urheiluauton, niin sehän nyt on ihan todella kiva kaahata menemään kaasu pohjassa katto alhaalla ekana kesänä. Toisena kesänä ei sitten enää paljon kiinnosta ja alkaa selata nettiautoja... Just saying."
Mies, sinkku, 34

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja