Miksi mies alkaa huoritella, jos annan hänelle pakit? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Jos kohteliaasti kieltäydyn seurastasi, miksi pitää heti alkaa huoritella? Eikö mies kestä pakkeja?" kysyy nimimerkki aina utelias.

Näin miehet vastasivat

"Ohhoh. Tapahtuuko tällaista todella edelleen, vuonna 2015? Kuulostaa luolamiestoiminnalta, jossa yksi pääperiaatteista lienee sitten myös se, että naisen paikka on hellan ja rystysten välissä. Haloo, herätys. Käsittämätöntä. Pakit saava mies, tässä neuvo: ota pakit vastaan neutraalisti, sellaista tapahtuu, niele hetkellinen pettymys, jatka eteenpäin, älä tee itsestäsi pelleä. Huorittelu täysin syyttä on naurettavan alhaista luolamieskäytöstä."
– 24, single

"Haha! Hyvin vaikea vastata, koska olen viimeinen eurooppalainen herrasmies, enkä tiedä tuollasesta käytöksestä mitään."
– 37, parisuhteessa

"Tuollaiset miehet ovat läpeensä juntteja."
– 37, seurustelee (eikä ole ikinä saanut pakkeja)

"Osa miehistä kokee varmasti pakit sen verran rankoiksi, että ensimmäinen puolustusmekanismi käsittää naisen haukkumisen. Voinen olettaa, että nämä miehet ovat saaneet torjuntoja ennenkin, ja muutaman kerran jälkeen jokin napsahtaa päässä, jonka seurauksena he kokevat oikeudekseen lähteä haukkumaan vastakkaista sukupuolta. Tällöin he mahdollisesti kuvittelevat pääsevänsä "miehekkäämpään" asemaan, vaikka totuus on lähempänä itsensä nolaamista."
– 34, sinkku

"Tämä on hyvin surullinen ilmiö, joka kertoo kaiken tarpeellisen huorittelijasta. Itseä tämä on aina hämmentänyt niinä harvoina kertoina, jolloin olen moista todistanut. Mutta painottaisin, että kysymys ei ole yleisestä miesten ominaisuudesta, vaan yksilön täydellisestä urpoudesta. Mies kestää pakit, pikkupoika ei."
– 35, naimisissa

"Olen joskus kuullut tällaista tapahtuvan. Kuvatun kaltainen käytös ei ole ei ole ainoastaan erittäin huonoa/törkeää/epäkunnioittavaa käytöstä, vaan ennen kaikkea käsittämättömän kovassa ristiriidassa sanojen ja tekojen suhteen. Kun mies pyrkii naisen seuraan, on se jo sinällään viesti siitä, että naisessa on jotain kiinnostavaa. Kun seura ei sitten kelpaakaan, sillä hetkellä nainen "muuttuu" jotenkin epähaluttavaksi seuraksi. Tämä tilannehan on sinänsä täysin absurdi eikä se ei voi pitää paikkaansa.

En oikeastaan keksi muuta kuin äärettömän huonon itsetunnon syyksi tällaiseen reaktioon pakeille. Kysehän on tavallaan vallankäytöstä: mies laittaa itsensä alttiiksi pakeille ja mahdollisesti sitä kautta koettavalle häpeällä (miehisyyden menettämiselle) tarjotessaan itseään viehättäväksi kokemansa neidin seuraan. Kun yritys ammutaan alas ennen kuin se on kunnolla käytiin lähtenytkään, niin voihan se olla kova paikka. Tuskin siinä vaiheessa on parhaita juttujaan päässyt edes yrittämään, niin instant-pakit voidaan kokea sellaisena kuin sinulle sanottaisiin "et ole viehättävä".

Tässä valtapelissä epävarma mies kokee ottavansa takaisin häneltä riistetyn vallan huorittelemalla naista, toisin sanoen näyttämällä hänelle "naisen paikan". Voisin kuvitella samalla luovan naisen ylle uhan myös voimankäytöstä tai muuten uhkaavasta tilanteesta. Sen sijaan, että epävarma mies kuulee mielessään sanat "et ole viehättävä", olisi hänen syytä ymmärtää, että kaikki eivät voi miellyttää kaikkia ja se on ihan ok. Tämä muuten on tietysti myös paha kierre, sillä pokailuskenessä epävarmuutta parhaiten voi poistaa pokaamalla niitä naisia, mutta eiväthän tällaiset ressukat koskaan mitään tule natsaamaan, ja muuttuvat pahimmissa tapauksissa naisia vihaaviksi, käveleviksi aikapommeiksi."
– 36, avoliitossa

Lue myös:

    Uusimmat