Miksi lennolla pitää nostaa istuin, tarjotin ja verhot ylös? Tässä syy

Lentohenkilökunnan kehotus nostaa istuin ja tarjotin pystyasentoon ja pitää verhot auki koneen nousun ja laskun aikana on monelle tuttu litania. Mutta miksi niin pitää tehdä? Aiheesta kirjoitti Travel and Leisure.

Yksinkertaistettuna kuulutusten syynä on lentokoneen matkustajien turvallisuudesta huolehtiminen.

Suurin osa lento-onnettomuuksista sattuu joko koneen noustessa tai laskiessa. Turman sattuessa matkustajan kannalta mukavaan asentoon asennetut istuimet hidastaisivat evakuointia. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että tilaa matkustajien poistumiseen on vähemmän. 

Lentohenkilökunta pyytää nostamaan koneen nousun ja laskun ajaksi myös edessä olevaan istuimeen kiinnitetyn tarjoilupöydän. Alas laskettuna tarjoilupöytä hankaloittaa evakuointitilanteita. Lisäksi se voi vahingoittaa matkustajaa pakkolaskun aikana.

Ikkunaverhon ylös nostamisella puolestaan varmistetaan, että koneen ulkopuolella olevat ongelmat havaitaan mahdollisimman nopeasti. Näkyvyys ulos saattaa myös rauhoittaa ihmisiä kriisitilanteen sattuessa.

Miten lentokoneruoka valmistetaan?

MTV Lifestyle kävi katsomassa paikan päällä, missä ja miten lentokoneruoka valmistuu ennen kuin se tarjoillaan matkustajan nenän eteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja