Miksi Leijonien illan MM-ottelussa on erityinen mauste? Kari Jalosen Tshekissä on paljon "suomalaisia vivahteita"

Tulosruutu: Leijonat kohtaa alkulohkon päätösottelussa Tshekin

Leijonien osalta tämän kevään MM-kisojen alkulohko huipentuu todelliseen herkkupalaan, kun sen päätösottelussa vastaan asettuu Tshekki. Vastustajan luotsina toimii Kari Jalonen, joka on tuonut Tshekin pelaamiseen vahvan ”suomalaisvivahteen”. Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner avaa, miksi illan ottelussa on erityinen mauste.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat taistelee lohkovoitosta illan myöhäisottelussa. Pelissä ovat vielä lohkon kolme ylintä sijoitusta.

Erityisesti mielenkiinto kohdistuu siihen, että Leijonat kohtaa illan taistossa Kari Jalosen valmentavan joukkueen.

Leijonien apuvalmentajan Mikko Mannerin mukaan Tshekin pelaamisessa näkyy voimakkaasti suomalaisvivahteita.

– Se on selkeästi havaittavissa, kun katsoo heidän pelejään. Heillä on tiivis puolustuspaketti ja he ovat kurinalainen ja kärsivällinen joukkue. Sitten ovat vielä ne omat tshekkiläiset mausteet. Heillä on vahvaa suorahyökkäyspelaamista ja yksilötaitoa niin hyökkäysalueella kuin ylivoimapelissä. Se on vaarallinen yhdistelmä. Tuon kautta he ovat pelanneet erinomaisesti. Paljon tuttua, mutta vielä ne omat jutut mukana, Manner perkaa Leijonien illan vastustajaa MTV Urheilulle.

Leijonat kohtasi Tshekin kahdesti MM-turnauksen alla. Sen jälkeen kupletin juoni on hieman muuttunut, sillä molemmat joukkueet ovat saaneet mukaansa useita NHL-vahvistuksia.

– Veikkaan, että pelin henki on kuitenkin hyvin samanlainen mitä se oli niissä peleissä. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa ja luottavat omaan, tiiviiseen pelaamiseensa. Tiedossa on varmasti tiukka vääntö ja yksittäisessä pelissä voi käydä kuinka tahansa. Luotamme omiin kykyihimme ja siihen, että pystymme löytämään keinot voittoon. Se, voitto, vaatii huippusuoritusta, mikä on selvää, kun taistellaan lohkovoitosta, Manner pohtii.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Pienellä muutoksella iltaan

Selvää on se, että Leijonat ei voisi saada parempaa haastetta torstain katkaisupelin eli puolivälierän alla.

– Ei voida saada ei. Juuri tuota spekuloimme eilen valmentajien kanssa. On hienoa, että saamme tämmöisen matsin tähän. Kummatkin tietävät, että torstaina pelataan tulos tai ulos -peli. Nyt se on vielä tulos ja jatkoon -peli. Hienoa, että molemmat saavat pienten marginaalien ja huippukärsivällisyyttä mittavan ottelun tähän. Sen jälkeen selviää sitten, että ketä vastaan pelataan torstaina, Manner puhuu realiteeteista.

Leijonat on kokenut matkan varrella vain yhden pienen kauneusvirheen, kun se hävisi Ruotsi-pelin rankkareilla. Muuten taskuun on tullut pelkkiä voittoja.

Manner uskoo, että tiistain Tshekki-kamppailu eroaa hieman aiemmasta.

– Ero näkyy yksilötason henkisessä ja tunnepohjaisessa valmistautumisessa. Panokset kovenevat ja yksittäisen pelaajan tunnetila siirtyy yhä vahvemmin sellaiseen ”ihan sama kuka onnistuu” -ajattelutapaan. Se on tämän viikon henki muutenkin. Nyt joukkue kasvaa lopullisesti yhteen. Sitten kunnioitamme sitä lopputulosta, minkä viikon päätteeksi ansaitsemme.

Leijonien kokoonpanossa tapahtuu yksi muutos, kun Sami Vatanen on sairastelun takia sivussa. Hänen tilalleen hyppää Ville Pokka.

Vatasen poissaolo muuttaa myös Leijonien toista ylivoimaa, jossa Joel Armia ottaa Vatasen paikan.

– Periaatteet pysyvät samoina. Tiedämme, että ylivoima on yksi juttu, mitä pitää työstää ja tehostaa. Eli niin, että saisimme jommaltakummalta ylivoimaketjulta onnistumisia, kun marginaalit ja viidellä viittä vastaan -peli tiivistyy, Leijonien ylivoimasta vastaava Manner miettii.

Leijonien ja Tshekin ottelu käynnistyy kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat