Miksi kulmakarvasi katosivat, Saimi Hoyer?

Kulmakarvat vai ei? Saimi Hoyer kertoo miten hänen omintakeinen tyylinsä syntyi. Kannattaako look kopioida?

Useat suomalaiset siistivät nyppimällä tai vahaamalla kulmakarvansa, mutta osa naisista uskaltaa jopa ajaa ne kokonaan pois.

Kulmakarvattomuuden puolestapuhuja Saimi Hoyer kertoi I Love Me -messuilla miten hänen omintakeinen tyylinsä syntyi. Ex-mallin kulmakarvat katosivat jo parikymmentä vuotta sitten uran alkuaikoina.

– Kun aloittelin mallin hommia vuonna 1995 Milanossa, eräs valokuvaaja otti minusta kuvia ja sanoi yhtäkkiä meikkaajalle, että ajetaan kulmakarvat kokonaan pois. Katsoin kuvaajaa ja sanoin, että "mitäh?". Valokuvaaja ajoi kulmakarvat kuitenkin pois ja sillä tavalla otettiin ensimmäiset muotikuvat kansioon, joka aloitti mallinurani, Hoyer kertoo.

Hoyer ei kasvattanut kulmakarvojaan takaisin tai, monien vaaleiden suomalaisnaisten tapaan, piirtänyt niitä meikkikynällä.

– Siitä tuli tavaramerkki eli sitten en enää voinut kasvattaa niitä takaisin. Ja sitten jäin tällaiseksi, Hoyer nauraa.

Kenelle kulmakarvattomuus sopii?

Kulmakarvattomuus on rohkea ratkaisu, joka sopii moneen tyyliin. Look on täydellinen niin androgyyniselle naiselle tai vaalealle kaunottarelle, jonka tyylin perustana on meikittömyys ja luonnollisuus.

Vaaleat tai kokonaan ajetut kulmat sopivat myös räväkälle naiselle. Esimerkiksi Hoyerin upea punainen tukka antaa upean kontrastin meikittömille ja kulmakarvattomille kasvoille.

Varoituksen sananen kaikille kulmakarvansa ajaneille naisille; niiden takaisin kasvattaminen voi olla hankalaa.

– Nyt kun yritin niitä kasvattaa pari kesää sitten takaisin, niin ne alkoivat kasvaa kuin ilveksellä, joten päätin ajaa ne tupsutkin pois, Hoyer kertoo.

Lue myös:

Voisitko ajaa kulmakarvasi? Kommentoi!


AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja