Miksi Kimi Räikkönen meni Sauberille? – Ferrari-pomo kertoo syyn

Ferrarin johtava insinööri Jock Clear arvioi C Moren haastattelussa, että päämäärätietoisuus sekä rakkaus ajamiseen yhdistää F1-mestareita. Clearin mukaan Kimi Räikkönen päätti siirtyä Sauberille, koska rakastaa työtään.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Clear, 55, on työskennellyt Formula ykkösissä 30 vuoden ajan. Hän on työskennellyt useiden maailmanmestarien kanssa ja löytää heistä yhteisiä piirteitä.

– Kun työskentelee useampien maailmanmestarien kanssa, löytyy heistä muutamia yksittäisiä tekijöitä. Kuten keskittymiskyky, tarkkaavaisuus ja määrätietoisuus, joka on ehkä tärkein tekijä, Clear kertoo

Määrätietoisuus viime kädessä ratkaisee Clearin mielestä, kenestä tulee mestari ja kenestä ei.

– Katsotaan vaikka Jacques Villeneuvea, Sebastian Vetteliä, Lewis Hamiltonia, Jenson Buttonia tai jopa Damon Hilliä vuonna 1996. Mestaruuksia voittaessaan he olivat äärimmäisen määrätietoisia. Muilla kuskeilla sitä ominaisuutta ei ollut.

– Työtavat, tekniset vahvuudet ja niin edelleen. Ne ovat omassa luokassaan, eikä heitä voi edes verrata. Clear jatkaa.

Räikkönen yllätti päätöksellään, että jatkaakin uraansa Ferraria heikommassa tallissa vielä kahden vuoden ajan.

– Kun ajatellaan Kimiä, niin kaikki kuvittelivat, että hän lopettaa. Nyt hän siirtyykin Sauberille jatkaen kilvanajoa siellä. Tätä siis tarkoitan. He rakastavat kilvanajoa. Istuessaan kilpa-autossaan lähtöruudukossa, eivät he välitä, kuinka monta mestaruutta he ovat voittaneet. He vain näkevät punaista ja haluavat voittaa seuraavan kisan, arvioi Clear.

Michael Schumacher päätti palata F1-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen 2010. Schumacherin paluupäätöstä kritisoitiin, mutta Schumacher halusi palata, koska rakasti kilvanajoa.

– Niin he suhtautuvat asiaan. Siksi Michaelkin teki paluun. Minulle hän puhui paluustaan hyvinkin avoimesti. Ihmiset sanoivat hänelle, ettei hänen pitäisi palata, mutta hän sanoi, että on yhä kilpailukykyinen ja tekee paluun, koska nauttii ajamisesta, paljastaa Clear.


Lue myös:

    Uusimmat