Mikko von Hertzen: Teen bändin tekstit ”pakon sanelemana”

Muusikko Mikko von Hertzen kertoi biisien työstämisestä Huomenta Suomen lähetyksessä.

Von Hertzen Brothers -bändin laulaja, muusikko Mikko von Hertzen vieraili maanantaina Maikkarilla. Huomenta Suomen lähetyksessä laulaja kertoi niin musiikin tekemisestä kuin suhteestaan kirjallisuuteen.

Von Hertzen Brothers juhli New Day Rising -albumin julkistamista viikonloppuna Helsingissä.

– Keikat jännittivät kovasti, mutta niiden jälkeen ihmiset antoivat paljon rohkaisevia kommentteja. Hyvin siis meni, laulaja kuvailee lähetyksessä.

Bändin laulajana toimiva Mikko von Hertzen on myös mies bändin biisien tekstien takana. Tosin huvittavaa kyllä, hän ikään kuin ajautui bändin lyriikkavastaavaksi.

– Suurimman osan teksteistä teen. Tämä tekstittäminen on tullut vähän kuin pakon sanelemana, sillä jonkun pitää ne tekstit kirjoittaa. Kun minut on tavallaan asetettu siihen asemaan bändissä, niin haluan kirjoittaa sellaisia tekstejä, jotka ovat osa minua ja resonoivat sitä, mitä haluan antaa ulos ihmisille. Siinä on tietty henkisyys ja kielikuvat, Mikko kuvailee lähetyksessä.

Tekstien tekemisessä Mikkoa auttaa esimerkiksi runojen lukeminen. Kuuntelee lisää Mikon mietteitä biisien teosta jutun yläosaan upotetulta videolta.

Huomenta Suomen Minun kirjahyllyni -osuudessa Mikko kertoi suhteestaan kirjallisuuteen. Katso osio tästä:

Lue myös:

    Uusimmat