Mikko Rantasen Colorado Avalanche nostettu suurimmaksi NHL-suosikiksi – Ismo Lehkosen papereissa toiset nimet

17:08
Jääkiekon NHL-startti lähestyy – MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen tarttuu kauden kuumiin puheenaiheisiin ja suomalaisnimiin.

Alkava NHL-kausi on monella tavalla poikkeuksellinen. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja keskustelunaiheita riittää. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ja MTV Urheilun toimittaja Marko Leppänen käyvät läpi kiinnostavia teemoja.

Sarjan viidennessä ja viimeisessä jaksossa keskustelun aiheena ovat Colorado Avalanche, joka on nostettu Pohjois-Amerikan vedonlyöntitoimistoissa suurimmaksi mestarisuosikiksi, sekä pitkän tauon vaikutukset peliin.

Pääkuvan videolla kattavasti Marko Leppäsen ennakkoajatuksia alkavasta NHL-kaudesta!  

Väite: Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin edustama Colorado Avalanche on NHL-kauden suurin mestarisuosikki

LEPPÄNEN:
On vahvimpia, mutta veikkaan, että nyt on Vegas Golden Knightsin vuosi. Vegas on ollut pudotuspeleissä kaikkina kolmena vuotenaan ja pelannut erittäin uskottavaa peliä. Seurajohto on pystynyt vahvistamaan joukkuetta koko ajan kovilla nimillä, vaikka toki lähtijöitäkin on pakosta ollut.

Veskarikaksikko Robin LehnerMarc-Andre Fleury on sarjan paras, ja Alex Pietrangelo on kova lisä puolustukseen.Vegasin ainoa heikompi osa-alue on ehkä vähän ohut sentteriosasto.

LEHKONEN:
Vegas on kyllä ihan top 4 -joukkue. Oma hevoseni on kuitenkin Tampa Bay Lightning, vaikka Nikita Kutsherov onkin sieltä kokonaan pois. Tampalla on sellainen maalivahtipeli, että se tuottaa voittoja. Enkä liputtaisi Dallas Starsiakaan pois. 

LEPPÄNEN:
En lähde tuohon Dallas-leikkiin ihan samalla innokkuudella. Olivat toki finaalissa, mutta viime kauden joukkueesta ovat sivussa loukkaantuneet Ben Bishop ja Tyler Seguin. Lisäksi Corey Perry ja Mattias Janmark eivät enää anna syvyyttä hyökkäykseen. 

LEHKONEN:
Dallasilla on silti riittävästi isoja hevosia, joiden prime-time on nyt. Sillä on iso merkitys. 

LEPPÄNEN: 
Nyt puhutaan jo hevosista niin paljon, että alkaa vaikuttaa raviurheilulta! Jos palataan alkuperäiseen kysymykseen, niin sinänsä kivikovan Avalanchen suurin kysymysmerkki on maalivahtipeli. Sori vaan Parkkilan Jussi... Ykkösvahti Philipp Grubauer on kyllä osoittanut kykynsä ajoittain, mutta loukkaantumishuolet ja kestävyys vähän arveluttavat. 

LEHKONEN:
Taso voi nousta nopeastikin kauden aikana. Itse jaan runkosarjan eri jaksoihin. Iso kysymys on siinä, että joutuuko joukkue kirimään, kun runkosarjaa on neljä viikkoa jäljellä. Uskon, että Avalanche ei kuulu niihin joukkueisiin, jotka joutuvat kirimään. Ne voivat ottaa runkosarjan lopun vähän rennommin, kun taskussa on riittävästi pisteitä.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Väite: Viime kauden pudotuspeleistä tippuneiden pelaajien poikkeuksellisen pitkä tauko näkyy heidän pelissään alkukaudesta

LEPPÄNEN:
Pitkä tauko näkyy ehkä parissa pelissä kauden alussa. Nykypelaajat pääsevät sen verran nopeasti rytmiin kiinni, koska peruskunto on niin kova läpi vuoden pitkistä tauoista huolimatta.

56 pelin runkosarja vaikuttaa niin, ettei niin sanottuja ohipelejä voi tulla. Kuten Antti Raanta sanoi, kausi voi olla ohi kymmenen ottelun jälkeen. Se panee skarppaamaan ilta toisensa jälkeen.

LEHKONEN:
Vauhti on tavallista kovempaa alussa, kun tiedetään, että pelataan samoja joukkueita vastaan koko runkosarja. Fyysinen efekti on tosi kova, se vastaa pudotuspelien ensimmäistä rundia. Erikoistilanteet korostuvat entisestään. 

LEPPÄNEN:
Harjoituspelejä ei pelata lainkaan, mikä on hyvä asia, koska treenipelejä pelataan ylipäätään liikaa joka paikassa. Martin St. Louis oli oikeassa – hän pelasi kolme treenipeliä, koska vihasi niitä ja koki sen määrän riittävän. 

LEHKONEN:
Heh, olen vähän samaa mieltä. Ei niissä harjoituspeleissä pelaajia kehitetä niin paljon. Pelitavat on aika hyvin juntattu sisään. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja