Mikko Rantasen ärähdys herätti kysymyksen Suomen NHL-tähdistä – Miro Heiskanen myöntää ärsyyntymisen

Mikko Rantanen katkaisi sysimustan putkensa - massiivinen osuma nosti Coloradon tasoihin 0:53
Mikko Rantanen katkaisi sysimustan putkensa – massiivinen osuma nosti Coloradon tasoihin (video: NHL.com)

Mikko Rantasen ärsyyntyminen Ismo Lehkosen sanomisista herättää kysymyksen, paljonko Suomen NHL-tähdet lukevat kotimaansa mediaa kauden aikana? Dallas Starsin Miro Heiskasen ja Roope Hintzin silmiin osuu toisiaan juttuja, joiden sävy saattaa jopa ärsyttää.

Rantanen yllätti maanantain NHL-kierroksella kommentoimalla voitokkaan Calgary-ottelun jälkeen "joukkuekaverinsa isän" lausuntoa. Tällä hän viittasi Artturi Lehkosen isään Ismo Lehkoseen, joka on tunnettu Suomessa pitkäaikaisena kiekkoasiantuntijana.

Lehkonen oli nostanut Ylen jutussa esiin Rantasen kesällä Suomessa kiertämät ”kissanristiäiset”, joita asiantuntijan mukaan oli mahtunut harjoituskaudelle liikaakin. Rantanen tulkitsi tämän niin, että Lehkonen kritisoi hänen harjoitusmotivaatiotaan.

Ulostulo oli harvinaisen voimakassanainen, sillä suomalaiset NHL-tähdet harvoin puuttuvat heihin kohdistuneeseen kirjoitteluun. Dallas Starsin suomalaispelaajat Miro Heiskanen ja Roope Hintz eivät tunnusta juttujen menevän kovinkaan helposti ihon alle. Joskus näinkin voi käydä.

– Riippuu vähän, että mitä siellä sanotaan, Heiskanen totesi tiistain lehdistötapaamisessa suomalaismedian kanssa.

– Kyllähän se joskus saattaa aiheuttaa (ärsytystä), mutta aika vähän itse tulee ainakin mediaan kiinnitettyä huomiota. Koettaa sulkea ne ulkopuolelle, ja keskittyä omaan hommaan.

Heiskanen kerää otteillaan lähinnä ylistystä suomalaisessa kiekkomediassa, mutta aina kirjoitukset eivät ole häntä miellyttäneet.

– Totta kai, jos näkee jonkun jutun, mitä itsestäni on sanottu, mikä ei pidä paikkaansa, niin totta kai se voi harmittaa ja ärsyttää, mutta ainakin itse koetan poissulkea nuo jutut ja keskittyä ihan omaan tekemiseen, Heiskanen sanoo.

Myös Roope Hintz pyrkii sivuuttamaan jutut, joissa hänen otteitaan kommentoidaan.

– Aika vähän tulee muutenkin luettua ”omia” juttuja, Hintz toteaa.

– Välillä joku saattaa joskus lähettää jonkun jutun. Riippuu vähän, mitä siellä on, mutta toetan ainakin olla, etten itse hirveästi välitä, hän lisää.

Lue myös:

    Uusimmat