Ismo Lehkosen puheet Coloradon päävalmentajan tiedossa – näin hän kommentoi

Kiekkoasiantuntija Ismo Lehkosen puheista tulistunut NHL-tähti Mikko Rantanen kommentoi kohahduttanutta vastalausettaan. Myös Colorado-päävalmentaja Jared Bednar otti asiaan kantaa.

Rantanen iski tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa kolme tehopistettä Calgaryn verkkoon. Huippuottelunsa jälkeen suomalaishyökkääjä sivalsi Ylelle hänestä kriittisiä näkemyksiä antanutta Ismo Lehkosta. 

– Erään suomalaisen NHL-pelaajan isä puhui minusta paskaa mediassa. Etten olisi harjoitellut viime kesänä kuten ennen. Hän keksi asioita päästään. Tuo (pelisuoritus) oli hänelle. Jos puhut paskaa, se iskee sinuun takaisin, Colorado-tähti sivalsi. 

Lehkonen puhui maanantaina julkaistussa artikkelissa näin:

Voisiko olla, että Mikolla on tullut seinä hetkeksi vastaan. Hänellä ei kauhean hyvä kesä ollut. Paljon oli kissanristiäistä, Helsingissä piti olla ja muuta. Varmaan hän tietoisestikin ajoi raskaiden vuosien jälkeen konetta alas, mutta ehkä urheilua ei ihan samalla tavalla tullut tehtyä kuin aiemmin.

Varhain keskiviikkona Suomen aikaa pohjoisamerikkalaismedia oli paikalla tivaamassa lisänäkemyksiä kiekkokenttiä kohahduttaneeseen sanavaihtoon. 

Avalanche-päävalmentaja Jared Bednar kommentoi vyyhtiä. Tilanne selkeni Bednarille vasta ottelua seuranneena aamuna. Päävalmentaja on keskustellut tapauksesta Rantasen kanssa.

– Ainoa huoleni on, että pelaajamme ovat keskenään väleissä. He (Rantanen ja Artturi Lehkonen) ovat parhaita kavereita. Mikko on jo jättänyt asian sikseen ja on valmis menemään eteenpäin, Bednar tiivisti

– Kun pelaat ammatiksesi jääkiekkoa, ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä. Etenkin sosiaalisen median aikana mielipiteitä on paljon. Mitä tulee jään ulkopuoliseen harjoitteluun, en usko, että ihmiset ovat kovinkaan perilllä, mitä Mikko tekee kesätreeneissä. Ihmiset puhuvat, ei siihen ole minkäänlaista kontrollia, Bednar pohti yleisemmin.

Ismo Lehkonen on Artturi Lehkosen isä. Myös Rantanen korosti, että maanmiehen kanssa asiat ovat normaalilla tolalla.

– Kaikki on kunnossa. Kyseessä on suomalainen asiantuntija, joka vain sattuu olemaan Artturin isä. Me olemme Artturin kanssa todella hyviä ystäviä. Rakastan häntä eikä välillämme ole kitkaa, Rantanen avasi nyt välejään joukkuetoveriinsa. 

Rantanen taustoitti vielä ulostulonsa syytä. 

– Asiantuntija kyseenalaisti ammattimaisuuteni ja valehteli kesän menemisistäni. Se työnsi minut hieman yli rajan. Olen valmis menemään eteenpäin. 

– Minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa, että kaukalon tapahtumia analysoidaan ja arvostellaan. Ymmärrän, että se on kiekkojournalistien työtä. Mutta kun siirrytään yksityiselämän puolelle ja valehdellaan siitä, se ei ole enää ok minulle. 

Lue myös:

    Uusimmat