Mikko Rantanen häkeltyi NHL-seurakaverista kirjoitetuista uutisista – ”Laitoin heti viestin että mitä oikein teet”

Mikko Rantasella on tänään vastassaan tuttu mies, kun Sveitsin joukkueessa hyökkää Colorado Avalanchen seurakaveri Sven Andrighetto.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 MTV3:lla.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Andrighetto sai turnauksen alussa pelikieltoa polvitaklauksensa takia. Andrighetto lähti taklaamaan Itävallan Steven Strongia liian myöhään ja pelaajien polvet osuivat yhteen. Seurauksena oli ulosajo sekä yhden ottelun pelikielto.

- Hän ei hirveästi edes taklaile, niin siinä vähän yllätyinkin ja lähetin viestin, että ”mitä sä oikein teet, tulet tänne niin ajelet, kun tuolla (NHL:ssä) et ajele ketään”. Vähän piti laittaa viestiä, Rantanen virnuili.

- Sitä ihmettelin, kun luin jostain Suomen mediasta, että Andrighetto pelikieltoon, niin saman tien otin yhteyttä. Ei ole hänen tapaistaan, ehkä hän oppi siitä, Rantanen totesi.

Andrighetto on pelannut NHL:ssä 152 peliä ja hänellä on vain 28 jäähyminuuttia, eli isot rangaistukset eivät todellakaan ole hänelle normaaleja. Suomen kannattaa sen sijaan olla hänen kanssaan hereillä, kuuteen peliin on syntynyt tehot 2+4.

- Hyvin liikkuva ja tosi taitava pelaaja, jolla on hyvä kuti. Hyökkäysvoittoinen pelaaja, ja hänen kanssaan pitää olla tarkkana, Rantanen sanoo toissa kaudella myös samassa ketjussa pelanneesta sveitsiläisestä.


Rantasella on odottavainen ja innokas olo ennen ensimmäistä tosipeliä.

- On fiilis tietysti vähän erilainen, kun tietää, että kohta mennään playoff-otteluun. Siihen on aina erilaista lähteä ja tunnelma on joukkueessa erilainen. Hyvä täpinä on kaikilla päällä, Rantanen sanoo.

Rantasen kanssa samassa ketjussa on USA-pelin tavoin Mikael Granlund sekä tuolloin uutena laidalle tullut Eeli Tolvanen. Nyt heillä on varaa parantaa, kun alla on yksi yhteinen ottelu.

- Toivottavasti saadaan tänään sovittuja juttuja kentälle ja homma rullaamaan alusta asti.

- Sveitsi pelaa aika nopeasti ja yrittää iskeä vastaan. Heillä on hyvin liikkuvat pakit ja pelaavat nopeasti niin kuin jenkit ja kanukit, minkä pitäisi sopia meille hyvin.


Lue myös:

    Uusimmat