Mikko Rantanen antoi oppitunnin NHL:n huipulta – Leijonien vaaranmerkit näkyivät jopa Unkaria vastaan

Suomi kaatoi perjantain MM-ottelussa Unkarin lukemin 7–1. Kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen perkaa Leijonien otteista hyviä ja vähemmän mairittelevia puolia.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Pidin

Aina voi puhua siitä, miten Leijonien supertähti Mikko Rantanen on yhä viiden pelin jälkeen maaleitta. Varsinkin kun alla on 55 osuman taalajääsesonki. Toisaalta... onko tuolla nyt niin väliä, jos tarjoilu on tuota luokkaa. Rantanen antoi Unkarin pojille oppitunnin maailman huipulta. Ja kaikilla oli kivvooooooo. Ainakin valkopaidoilla.

Jutun yläreunan videolla koostetta Rantasen hirmuillasta.

En pitänyt

Kaikkea sitä näkee. Suomella oli pelinavaamisvaikeuksia jopa Unkaria vastaan. Joulupukki ei ollut tuonut yhtään lisää kiekollista osaamista Ranska-pelin jälkeen, eikä niin sanottu alakolmio meinannut vieläkään löytyä. Vaaranmerkit ovat yhä olemassa kovia pelejä ajatellen.

VIDEO: Tässä esimerkki epäselvyyksistä Leijonien pelitavassa – Petri Kontiola hämmästeli MM-studiossa

Lisäksi…

Olipa raikasta kuunnella kunnon kannustusta koko pelin ajan ilman, että sitä piti väkisin hakea ottelujuontajien kautta. Unkarin 150–200-päinen faniporukka lähetti terveisiä Suomen Jääkiekkoliiton suuntaan siitä, että mitä tarkoittaa _kannustaminen_. Voi vain miettiä kaikkea hukattua potentiaalia, kun liittoa ei ole kiinnostanut rakentaa kannattajakulttuuria Leijonien pelin yhteyteen. Nooh, hyvät fyffet talteen. Siinä on kiva kilistellä Suomen voittopelien jälkeen.

VIDEO: Onninen-vieraslauma on erottunut MM-kisojen yleiskuvasta, tältä meno näyttää heidän kulmauksessaan

Lue myös:

    Uusimmat