Mikko Koskisen painajainen kesti niukasti Cooper-testiä kauemmin – päävalmentaja ymmällään: "En tiedä, olenko koskaan nähnyt tällaista"

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi juhlisti perjantaista 23-vuotissyntymäpäiväänsä ja teki maalin jääkiekon NHL:ssä, mutta siihen jäivät Edmonton Oilersin suomalaisilonaiheet perjantain vastaisen yön kierroksella. Vancouver Canucks voitti 6–3.

Vancouver rokotti kipeästi suomalaismaalivahti Mikko Koskista, joka hörppäsi neljä ensimmäistä häntä kohti ammuttua laukausta. Koskinen jätti pelin kesken neljännen takaiskun jälkeen ajassa 12.22 eikä tilastoinut yhtään torjuntaa.

– Ensimmäisessä puolustimme huonosti, toinen oli huono suunnanmuutos. Kolmas ja neljäs maalivahtimme olisi pitänyt torjua, Edmontonin päävalmentaja Dave Tippett tuumi NHL:n verkkosivuilla.

Puolusteluissa oli perää. Ensimmäisessä maalissa Edmonton pelaajat jättivät Nils Höglanderin laukomaan vapaasti. Toisessa Jayce Hawryluk katkaisi huolimattoman avauksen ja pääsi laukomaan. Jack Rathbone iski irtokiekon Koskisen taakse.

Koskinen liittyi kyseenalaiseen joukkoon

Travis Hamonicin kuti livahti maaliin kilven kautta, ja Koskinen imaisi Hawrylukin toisen yrityksen längistä. Maalivahti pilkkoi mailansa ja jätti kaukalon.

– En tiedä, olenko koskaan nähnyt tällaista. Neljä ensimmäistä laukausta menivät maaliin. Se on liian suuri reikä paikattavaksi, Tippett harmitteli ottelun luisumista väärille raiteille.

Harvoin ovat nähneet muutkaan. NHL:n mukaan Koskisesta tuli sarjan historian kolmas maalivahti, joka on vaihdettu maalilta pois sen jälkeen, kun on antanut neljä maalia neljällä ensimmäisellä laukauksella.

Washington Capitalsin Don Beauprelle kävi noin marraskuussa 1989, kun Pittsburgh Penguins höykytti maalein 7–4. Atlanta Flamesin Dan Bouchard sai kyseenalaisen kunnian jo vuosikymmen ennen Beauprea, kun Montreal Canadiens otti 6–4-voiton maaliskuussa 1979.

Tappio hyydytti Puljujärven hymyä, mutta kauden 14. maali lämmitti mieltä. Laitahyökkääjä kavensi 2–4:een ja antoi tulitukea supertähdille Connor McDavid (0+3) ja Leon Draisaitl (2+0). Puljujärvi on pelannut taalajäillä vahvan paluukauden ja pääsee lähiaikoina pudotuspelikiekon makuun.

Lue myös:

    Uusimmat