Mikko Koskisella karu torjuntaprosentti NHL:n harjoitusotteluissa – "Hän kuitenkin torjui Patrik Laineen laukaukset hienosti"

Maalivahti Mikko Koskinen sai sopimuksen jääkiekon NHL:ssä pelaavaan Edmonton Oilersiin. Sunnuntainen ottelu Winnipeg Jetsiä vastaan ei kuitenkaan sujunut toivotulla tavalla, sillä suomalaisvahdin torjuntaprosentti ei yltänyt edes 80:n paremmalle puolelle.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa sunnuntailta.

Harjoitusotteluitaan pelaaava Edmonton Oilers kohtasi sunnuntaina Winnipeg Jetsin. Maalille luisteli 30-vuotias Mikko Koskinen, jonka Oilers nappasi toukokuussa vapaana agenttina.

Jets kaatoi Oilersin lopulta lukemin 5-3. Edmonton laukoi ottelussa 20 kertaa vastustajaansa enemmän, mutta viimeistely ei ollut kohdillaan.

Edmonton Journalin mukaan Oilers-vahti Koskinen hapuili pahemman kerran, sillä hän päästi 21 laukauksesta peräti viisi selkänsä taakse. Suomalaisvahdin torjuntaprosentti oli ottelussa siis ainoastaan 76,2 prosenttia. Edellisessä ottelussa Calgary Flamesia vastaan Koskinen torjui 19 kudista 16. 

Edmonton Journalin Bruce McCurdy kuitenkin antaa suomalaiselle armoa.

– Koskinen pelasi hallitummin kuin haparoivassa pelissä Calgaryssa. Hän kuitenkin torjui Patrik Laineen, Dustin Byfuglienin ja Mark Scheifelen laukaukset hienosti.

– Koskinen sai irtokiekkoja myös paremmin kiinni. Irtokiekkojen hallitseminen ei kuitenkaan auta, jos vastustaja ohittaa normaalilla laukauksellakin. Ilta ei sujunut hyvin, mutta vielä ei ole syytä paniikkiin.

New York Islanders varasi Koskisen toisella kierroksella vuonna 2009. Maalivahti lähti rapakon taakse kaudeksi 2009-2010, mutta pelasi AHL:ssä ja ECHL:ssä. Seuravalla kaudella otteluita NHL:ssä kertyi neljä. Koskinen aloitti kauden 2011-2012 AHL:ssä, mutta palasi kolmen ottelun jälkeen KalPaan. 

Koskinen on pelannut sen koommin viisi kautta KHL:ää Sibir Novosibirskin ja Pietarin SKA:n riveissä. 

Lue myös:

    Uusimmat