Mikko Kivinen kiireistään: Lapsen kommentti kolahti

Näyttelijä Mikko Kivinen on tottunut tekemään töitä ympäri Suomen, mutta välillä kiireinen elämäntyyli mietityttää.

Näyttelijä ja ohjaaja Mikko Kivinen asuu pääkaupunkiseudulla vaimonsa ja 10-vuotiaan tyttärensä kanssa, mutta kesän aikana Kivinen asuu väliaikaisesti myös Raumalla. Syynä tähän on Kivisen kiinnitys kesäteatteriprojektiin. Näyttelijä tähdittää Rauman kesäteatterin Tankki täyteen -näytelmää. Kivinen vieraili yhdessä näyttelijä Jukka Rasilan kanssa MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa keskiviikkona. Lähetyksen jälkeen Kivinen mietti elämäntapaansa MTV3.fin haastattelussa.

– Olen tottunut olemaan erossa perheestä, kun teen koko ajan töitä ympäri Suomen. Rouvankin duunit ovat iltapainotteisia, joten aina joutuu sumplimaan, mutta se on elämäntapakysymys. Kaikki järjestyy, Kivinen miettii hyvillä mielin.

Kivinen ehtii viettää aikaa myös kotonaan, sillä viikossa on myös useita esityksistä vapaita päiviä. Lisäksi juhannuksen tienoilla on yhdeksän päivän tauko. Perhe tulee myös viettämään aikaa Raumalla, mutta Kivinen myöntää välillä potevansa huonoa omaatuntoa kiireisestä elämästään.

– Kyllä aina välillä tulee morkkis siitä, että on poissa kotoa. Onneksi nyt on ollut vähän enemmän vapaata. Olen ehtinyt olla ennen kesäteatteri-rypistystä enemmän himassa ja heinäkuussa sitten taas. Totta kai sitä aina toivoo, että voisi olla enemmän kotona.

Näyttelijän tytär Alma on seurannut isänsä uraa ja 10-vuotiaalta tyttäreltä Kivinen saa myös palautetta töistään. Kivinen onkin saanut kokea, että lapsen suusta tulee totuus, myös isän ajankäytön suhteen.

– Yleinen kommentti siihen kun kysyn mitä tykkäsit jostain tekemästäni on ”ihan kiva”. Senhän kaikki kyllä haluavat aina kuulla. Koulussa oli kysytty, miksi hän haluaa isona. Oli tuolloin sanonut, että hänestä tulee kätilö. Kysyin miksi ei näyttelijä niin Alma totesi, että sitten ei ole ollenkaan vapaa-aikaa. Se kyllä vähän kolahti. Ehkä vähän liian vähän olen ollut himassa, Kivinen miettii.

Kivinen myöntää pilke silmäkulmassa, että vuosien myötä hän arvostaa kotona olemista eri tavalla.

– Vuodet ovat tehneet sen, että aikaisemmin sitä oli mieluummin hotellissa kuin kotona, mutta nyt se on vähän muuttunut. Viime vuosina olen selvästi kasvanut aikuiseksi, ihan tässä parin kolmen vuoden sisään. Vanhenemisen merkkejä ei muuten ole, henkisesti olen juuri ja juuri peruskoulun käynyt, Kivinen nauraa.

Mikko Kivinen ja Jukka Rasila Huomenta Suomen vieraina:

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat