Mikko Kilkkisen kassi:

- vuohenjuustoa - nieriäfile - violetti kukkakaali - 10 kumkvattia - puolukoita

Aki Wahlmanin ja Mikko Kilkkisen menu:

Vuohenjuustokeitto

100 g vuohenjuustoa 2 perunaa 1/2 sipuli 1 dl valkoviiniä 1 dl kuohukermaa 1 dl vettä suolaa pippuria

Pilko kaikki aineet ja keitä 10 min. Soseuta ja paahda puolet juustosta kuivalla pannulla lisäkkeeksi.

Puolukkakakku

pohja:

muna 1/2 dl sokeria 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta

Sekoita aineet kakkupohjaksi ja paista uunissa 10 min.

täyte:

1 dl puolukoita 1 dl sokeria

Kiehauta puolukat ja lisää kakun päälle.

Paistettua nieriää sekä perunasosetta kukkakaalin kera

150 g nieriäfilettä 2 perunaa 100 g vihreää kukkakaalia 100 g yrttejä

Paista nieriä (nahkapuoli ensin rapeaksi). Kiehauta perunaviipaleet ja lisää joukkoon voi sekä esikypsennetyt kukkakaalipalat.

"Minuuttimarinoitu" nieriä

100 g nieriää

Leikkaa ohuita viipaleita. Suolaa ja pippuroi ja jätä 10 min:ksi maustumaan. Lisää toisen pintaan puolukkasosetta ja toiseen pintaan kumkvattimehua.

Kumkvattisiirappi

5 kumkvattia vaniljatanko 1 dl sokeria 1 dl valkoviiniä 2 rkl Cointreau-likööriä

Keitä ainekset 140 c:ssa massaksi.

Lue myös:

    Uusimmat