Mikko Alatalo ja Mikael Jungner rajussa sanasodassa

Mikko Alatalo väitti yleisönosastokirjoituksessa hallitusta pakanahallitukseksi, Mikael Jungner näpäytti välittömästi takaisin.

Keskustapuolueen kansanedustaja Mikko Alatalo otti taannoin voimakkaasti kantaa Aamulehden yleisönosastolla nykyhallituksen päätökseen vähentää kouluissa uskonnonopetusta. Alatalo kutsui hallitusta pakanahallitukseksi.

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) sivalsi tänään Facebook-sivulla Mikko Alataloa seuraavasti:

"Känkkäränkkä-noidasta lapsille laulava Mikko Alatalo sopii huonosti inkvisiittoriksi."

Mikko Alatalo tuhahtaa Jungnerin Facebook-kommentille.

– Ala-arvoista. Jos joku on laulaja, niin siihen vedotaan. Jätän omaan arvoonsa. Jokaisella on tietenkin oikeus mielipiteeseensä, Mikko Alatalo toteaa MTV3.fille.

Millaisia mietteitä asiasta on Mikael Jungnerilla? Hän vastaa puhelimeen ensin huvittuneena, sitten ääni terästäytyy. Jungner sanoo kirjoittaneensa lyhyen kommentin Facebookiin, koska Mikko Alatalo kutsui yleisönosastokirjoituksessaan hallitusta pakanahallitukseksi.

– Pakanahallitus on raflaava ja loukkaavampi. Siellä on tunnustavia uskovia useampikin, ja siksi leimakirves osui kipeästi. Siellä on tosissaan haettu hyvää kompromissia, ja tähän pilkka osui ikävästi. Opetusministeri Jukka Gustafsson teki kaikkensa vaikeassa tilanteessa. Mikko Alatalo on armoitettu musiikintekijä, ja siitä se Känkkäränkkä-viittaus lähti Facebookiin hymiön kera, valottaa kansanedustaja Mikael Jungner.

– Uskonto sopii mielestäni hyvin huonosti politiikkaan, eritoten fundamentalistiuskonto.

Käsitys oikeasta ja väärästä kadonnut

Mikko Alatalo ei ole pitänyt hengellistä vakaumustaan suuresti esillä, joskin kaunis Suojelusenkeli -kappale on Alatalon eräs suurimmista hiteistä.

– Minulla on pitkä sihti hengelliseen perinteeseen ja kasvatukseen. Eduskunnassakin olen laulattanut kristillisiä joululauluja, kansanedustaja sanoo.

– Hengellisiä ja henkisiä arvoja tulisi näinä vaikeina synkkinä taloudellisina aikoina korostaa. Käsitys oikeasta ja väärästä on kadoksissa, ja siksi meidän tulee pitää esillä hengellisiä arvoja. Olen saanut valtavasti palautetta ihmisiltä yleisönosastokirjoituksestani, ihan vaikutusvaltaisia henkilöitä myöten.

Mikko Alatalon mielestä länsimaisessa kristillisessä demokratiassa ei tule hävetä omaa uskontoa.

– Olemme turhan vieraskoreita. Jos menemme islamilaiseen maahan, niin eipä sielläkään Juupajoen kirkonkellot soi.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja