Iskelmä-Finlandia -palkinto voi antaa artistille valtavasti – Mikko Alatalo kertoo, miten tunnustus muutti hänen uransa suuntaa

Iskelmä Finlandialla merkittävä vaikutus artistin uralle 11:30
Katso koko haastattelu: Iskelmä Finlandialla merkittävä vaikutus artistin uralle

Mikko Alatalo sai Iskelmä-Finlandia -palkinnon viime vuonna.

Pitkän ja monipuolisen uran tehnyt muusikko Mikko Alatalo palkittiin viime vuoden elokuussa Iskelmä-Finlandia -palkinnolla. Palkinnon myönsi Nokian kaupunki Tapsan tahdit -tapahtuman avajaisissa.

Kevyen musiikin eteen tehdystä työstä vuosittain jaettavan tunnustuksen rahallinen arvo on 10  000 euroa.

Lauantaiaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa yhdessä ProPromotion Oy:n tiedottaja ja PR-päällikkö Taija Holmin kanssa vieraillut Alatalo kertoi Iskelmä-Finlandia -palkinnolla olleen merkittävä vaikutus hänen uralleen. Muusikolle myönnetty palkinto nimittäin nosti hänet uudelleen pinnalle.

– (Palkinto) avasi tulpan hiljaisten vuosien jälkeen. Siitä lähti hyviä asioita tulemaan. Viime talvena tein 70+ -kiertuetta, ja siellä oli tuvat täynnä joka puolella, koska Iskelmä-Finlandia nosti nimeäni esille, Alatalo kertasi.

Alatalo kertoi myös, että heinäkuun alussa Sappeen kesäteatterissa ensi-iltansa saaneen, Alatalon elämästä ja urasta kertovan Maalaispoika Oon -musikaalin liput ovat käyneet palkinnon tuoman näkyvyyden ansiosta hyvin kaupaksi. Musikaalin on ohjannut ja käsikirjoittanut Heikki Paavilainen

Kirsikkana kakun päälle myös Alatalon, Harri Rinteen,  Pena Penninkilammen sekä Hauli Bros -yhtyeen syksyn Coitus Int 50 Revival -juhlakiertueen liput ovat menneet kuin kuumille kiville. Alatalo, Rinne sekä edesmenneet Juice Leskinen ja Max Möller perustivat Coitus Int -yhtyeen vuonna 1972. 50-vuotisjuhlakiertue tehdään Coitus Intin ensimmäisen levyn ilmestymisen kunniaksi.

Holm käytti Alataloa esimerkkinä todeten, että mikäli artisti osaa käyttää Iskelmä-Finlandian tuoman näkyvyyden hyväkseen, voi se antaa paljon.

Tämän vuoden Iskelmä-Finlandia -palkinto jaetaan jälleen Tapsan tahdit -tapahtuman avajaisissa tulevana torstaina.

Miten ja millä perustein Iskelmä Finlandian voittaja valitaan? Miltä näyttää Mikko Alatalon musiikkiuran tulevaisuus? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat