Mainos

Mikkelin pommilöytö johti suurevakuointiin

Kaukolämpötyömaalta löytyi eilen illalla ilmeisesti sodanaikainen lentopommi. Pommi pyritään siirtämään löytöpaikastaan turvalliseen paikkaan, jossa se voidaan räjäyttää.

Mikkelin Otavassa evakuoitiin tänään satoja ihmisiä, kun kaukolämpötyömaan kaivauksissa löytyi taas sodanaikainen pommi. Viranomaiset evakuoivat asukkaat pommin löytöpaikan ympäristöstä noin puolen kilometrin säteellä. Kaikkiaan evakuoitavalla alueella on yli 150 omakotitaloa, kolme nelikerroksista kerrostaloa, 15 rivitaloa, viisi koulua, kaksi vanhusten palvelutaloa ja muutama pieni tehdasrakennus.

Kolmisen tuntia kestäneeseen operaatioon osallistui puolustusvoimien lisäksi Otavan VPK ja se sujui komisario Vesa Tiaisen mukaan hyvin. Evakuointeihin oli varattu kaksi linja-autoa. Evakuointipaikkana oli Mikkelin ammattiopiston koulutila eli entinen maaseutuoppilaitos. Osa asukkaista siirtyi tosin tuttavien tai sukulaisten luo.

Puolustusvoimien raivaajaryhmä totesi tutkimuksissaan, että räjähde on sodanaikainen venäläisvalmisteinen 50 kilon palopommi. Löytöpaikalta on noin 20 metriä Savonradalle. Junaliikennettä ei ole katkaistu, mutta junat hiljentävät vauhtia löytöpaikan kohdalla.

Nyt löytynyt pommi sijaitsi vain 10 metrin päässä paikasta, josta löydettiin viime keskiviikkona toinen venäläinen pommi.

Pommia siirrettiin alkuillasta pois alueelta puolustusvoimien kuljetusajoneuvon lavalla. Pommi kuljetettiin autosaattueessa parin kilometrin päässä sijaitsevalle Könönkankaalle, missä se tuhottiin räjäyttämällä illalla kello puoli yhdeksän tietämissä.Myös taloistaan evakuoidut asukkaat pääsivät palaamaan illalla takaisin koteihinsa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 27.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.