Miki Liukkosen somepäivitykset herättivät huolta – kertoi synkistä ajatuksistaan sekä kirjoitusprosessin tuskasta

Kirjallisuuden rock-tähti Miki Liukkonen 8:08
Miki Liukkonen oli kirjallisuuden rock-tähti – näin hän kertoo työstään Huomenta Suomessa vuonna 2019.

Miki Liukkosen toukokuussa somessa julkaisema synkkä päivitys huolestutti kirjailijan seuraajat. 

Kirjailija Miki Liukkonen on kuollut vain 33-vuotiaana. WSOY:n mukaan Liukkonen kuoli 4. heinäkuuta 2023 Helsingissä. 

Kirjailija sai kesän kynnyksellä valmiiksi tulevan teoksensa ja erosi kihlatustaan. 

Liukkosen synkkä avautuminen Instagramissa 29. toukokuuta huolestutti hänen someseuraajansa. 

– Olen voinut erittäin huonosti viime aikoina. Herään aamuisin paniikkiin ja kauhuun, illat myös kamalia. Tätä olotilaa, tätä tuskaa on mahdoton kuvailla. Mitä se oikeastaan on, mistä se tulee ja niin edelleen. Toki syy on osin selvä monille, Liukkonen kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Liukkosen koettiin viittavan "monelle selvällä syyllä" todennäköisesti hänen ja artisti Behmin eroon, josta uutisoitiin toukokuun alussa. Liukkonen kuvasi oloaan sellaiseksi, ettei saa oikein mitään aikaiseksi ja makaa vain lattialla huohottaen pahaa oloaan ulos.

– Seuraan kevään hirvittävää elämän kukoistusta surun ja kateuden vallassa, en ole osa sitä. Ja kaikki, kaikki on vain ja ainoastaan karmeaa. Tämä on tilanne. En minä jaksa, hän päätti kirjoituksensa.

Julkaisu keräsi paljon huolestuneita kommentteja, joissa muun muassa Liukkosta kehotettiin hakeutumaan lääkäriin. 

Liukkonen kertoi Instagramissa 16. toukokuuta myös rankasta kirjankirjoitusprosessistaan. Hänen viimeiseksi jäänyt teoksensa romaani Vierastila julkaistaa postuumisti syyskuussa 2023.

– En tiedä millä voimilla ja miten, mutta sain kuin sainkin romaanini valmiiksi. Olihan se sairasta touhua: 17-tuntisia päiviä, joiden jälkeen hermot kiehuivat ja silmissä vilisi. Karseaa ja paskamaista, Liukkonen kirjoitti tuolloin. 

Jos julkaisu ei näy,  voit katsoa sen tästä.

Liukkonen kirjoitti uransa aikana kolme runokokoelmaa, viisi romaania ja aikuisille kirjoitetun kuvakirjan. Liukkosen Valkoisia runoja -esikoisrunokokoelma (WSOY) julkaistiin vuonna 2011. Runokokoelma oli Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkintoehdokkaana. 

Hänen romaaninsa(WSOY) vuodelta 2017 saavutti useita palkintoehdokkuuksia, kuten kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuuden.

Vuonna 2022 ilmestyi Liukkosen kirjoittama ja Ville Rannan kuvittama teos Johnny Mitten & Ville-Valle rotkon reunalla. Kirja ilmestyi Silvia Classicin nimellä.

Vuonna 2012 Oulun kirjailijaseura myönsi Liukkoselle Nuori Pakkala -kirjallisuuspalkinnon ja vuonna 2020 hän sai WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinnon. 

Lue myös:

    Uusimmat