Näin edesmennyt kirjailija Miki Liukkonen kertoi urastaan neljä vuotta sitten: "Pystyn kirjoittamaan, vaikka keittiöni olisi tulessa"

Kirjallisuuden rock-tähti Miki Liukkonen 8:08
Katso videolta, miten kirjailija Miki Liukkonen kertoi vuonna 2019 tyypillisistä työpäivistään.

Kirjailija Miki Liukkonen menehtyi 4. heinäkuuta. 

Kirjailija Miki Liukkonen kuoli 4. heinäkuuta 33-vuotiaana. Liukkonen vieraili vuonna 2019 Huomenta Suomessa kertomassa silloin julkaistusta Hiljaisuuden mestari -kirjastaan (WSOY) ja urastaan.

Liukkosta on kutsuttu myös kirjallisuuden rocktähdeksi, mutta hän ei kertomansa mukaan ollut ajatellut juuri koko asiaa. 

– Se vain lätkäistiin minuun jostain syystä, Liukkonen kertoi vuonna 2019.

Liukkonen kertoi tuolloin, että Hiljaisuuden mestari -kirjassa on paljon henkilökohtaisuutta. Kirjan kirjoittamisen aika ei Liukkosen elämässä ollut helppoa, sillä hän kertoi joutuneensa prosessin aikana kahdeksan kertaa Auroran sairaalaan. 

– Viime vuonna oli vaikeuksia masentuneisuuden ja ahdistuneisuuden kanssa. Ne kasaantuivat siihen pisteeseen, että oli niin vaikeaa, että tapahtui ylilyöntejä. Se oli vähän huonoa aikaa, Liukkonen kertoi vuodesta 2018.

Liukkonen kertoi myös tunnustautuvansa työnarkomaaniksi olosuhteista riippumatta. 

– Pystyn kirjoittamaan, vaikka keittiöni olisi tulessa. Kirjoitan koko ajan ja tekstiä sekä ideoita tulee koko ajan. Tuntuu, ettei se (masennus) edes kauheasti vaikuttanut työntekooni, paitsi ehkä maailmankuvaan, joka kirjassa näkyy, Liukkonen kertoi Hiljaisuuden mestari -kirjan kirjoitusprosessista.

Liukkonen kirjoitti uransa aikana kolme runokokoelmaa, viisi romaania ja aikuisille kirjoitetun kuvakirjan. Hänen viimeiseksi jäänyt teoksensa romaani Vierastila julkaistaa postuumisti syyskuussa 2023.

Liukkonen ja artisti  Behm  kertoivat erostaan toukokuussa 2023

Katso videolta, miten kirjailija Miki Liukkonen kertoi vuonna 2019 tyypillisistä työpäivistään.

Lue myös:

    Uusimmat