Kirjailija Miki Liukkonen on kuollut

"Nykykirjallisuuden valovoimaisimpia tähtiä" – Miki Liukkonen on menehtynyt vain 33-vuotiaana 0:59
"Nykykirjallisuuden valovoimaisimpia tähtiä" – Miki Liukkonen on menehtynyt vain 33-vuotiaana

Kirjailija Miki Liukkonen on menehtynyt vain 33-vuotiaana.

Kirjailija Miki Liukkonen (1989–2023) kuoli 4. heinäkuuta 2023 Helsingissä. Asiasta ilmoitti kustantamo WSOY. Kustantamo kuvailee Liukkosta yhdeksi suomalaisen nykykirjallisuuden valovoimaisimmista tähdistä.

Liukkonen syntyi 8.7.1989 Oulussa. Kirjailijan esikoisrunokokoelma Valkoisia runoja ilmestyi vuonna 2011. Liukkonen on tunnettu myös muun muassa teoksista Elämä: esipuhe (2021) ja Silvia Classic: Johnny Mitten & Ville-Valle rotkon reunalla (2022). Syyskuussa 2023 ilmestyy postuumisti teos Vierastila.

Lisäksi Liukkonen on kirjoittanut näytelmän Tornado ja hänen runoja on ilmestynyt useissa antologioissa. Hänen kirjallisuuttaan on käännetty myös muun muassa ranskaksi.

– Joskus sanat loppuvat, mutta on pakko kirjoittaa. Tämä on niitä hetkiä. Miki Liukkonen oli rakas ystäväni, sydämellinen kuuntelija ja mielestäni sukupolvensa lahjakkain kirjailija, jonka kanssa minulla oli ilo tehdä työtä viiden romaanin, kolmen runokirjan ja yhden lastenkirjan parodian verran, kirjoittaa Liukkosen pitkäaikainen ystävä kustannustoimittaja Samuli Knuuti.

Liukkonen on ollut kihloissa artisti Rita Behmin kanssa. Pari erosi toukokuussa 2023.

Eron jälkeen Liukkonen kertoi voineensa huonosti. 29.5. julkaisemassaan Instagram-postauksessa hän kirjoitti synkistä ajatuksistaan, mikä herätti huolta seuraajien keskuudessa.

– Tässä kuvassa haluan sulautua seinään, kadota. Olen voinut erittäin huonosti viime aikoina. Herään aamuisin paniikkiin ja kauhuun, illat myös kamalia. Tätä olotilaa, tätä tuskaa on mahdoton kuvailla. Mitä se oikeastaan on, mistä se tulee ja niin edelleen. Toki syy on osin selvä monille, Liukkonen kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Katso myös: Miki Liukkonen oli kirjallisuuden rock-tähti – näin hän kertoo työstään Huomenta Suomessa vuonna 2019.

Kirjallisuuden rock-tähti Miki Liukkonen 8:08

Lue myös:

    Uusimmat