Kirjailija Miki Liukkoselta synkkä ulostulo: "Olen voinut erittäin huonosti viime aikoina"

Kirjailija Miki Liukkonen ja hänen ex-kihlattunsa, artisti Behm, erosivat toukokuun alussa.

Kirjailija Miki Liukkonenavautui synkästi Instagramissa 29. toukokuuta.

– Tässä kuvassa haluan sulautua seinään, kadota. Olen voinut erittäin huonosti viime aikoina. Herään aamuisin paniikkiin ja kauhuun, illat myös kamalia. Tätä olotilaa, tätä tuskaa on mahdoton kuvailla. Mitä se oikeastaan on, mistä se tulee ja niin edelleen. Toki syy on osin selvä monille, Liukkonen kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Liukkonen viittaa "monelle selvällä syyllä" todennäköisesti hänen ja artisti Behmin eroon, josta uutisoitiin toukokuun alussa.

Liukkonen kuvaa oloaan sellaiseksi, ettei saa oikein mitään aikaiseksi ja makaa vain lattialla huohottaen pahaa oloaan ulos.

– Tuntuu, että olen tulossa hulluksi. Tai surusta vain vinossa. Että jokainen solu tekisi kuolemaa, olisi musta. Mieli on pelkkää murhetta ja ajattelen itseäni, etäällä, erillisenä itsestä ja sumeana. En saa itseäni sanoiksi. Ja sitten turhaudun. Yritän puhua ihmisten kanssa, mutten osaa kuin kyynelehtiä, Liukkonen jatkoi surullista kirjoitustaan.

Liukkonen kuvaa kaikkia pyrkimyksiään tyhjiksi tai jo kuolleiksi. Lisäksi hänen vanhat tekstinsä tuntuvat hänestä kömpelöiltä ja rumilta.

– Kaikki omat ajatukset joko mössöä tai tyhjänpäiväisiä. Tämä tuska on niin suunnaton ja olen pelkkää mustaa ja tuskaa ja epävirettä. Haluan vain nukkua, mutten myöskään halua. En halua ulos, enkä halua olla sisällä. Siihen se on tiivistetty: minä en vain halua. Enkä tiedä mitä tehdä. Ja kun päivä on vasta nuori, tiedän että tätä paskaa on edessä lukemattomia tuskantäyteisiä minuutteja, ja koko tämä mikäliekin on vain yritys sanoittaa itselle mistä helvetistä on kyse, muttei tässäkään ollut mitään järkeä. Seuraan kevään hirvittävää elämän kukoistusta surun ja kateuden vallassa, en ole osa sitä. Ja kaikki, kaikki on vain ja ainoastaan Karmeaa. Tämä on tilanne. En minä jaksa, Liukkonen päättää kirjoituksensa.

Julkaisu on kerännyt paljon huolestuneita kommentteja.

– Lääkäriin, eräs kommentoi sydänemojin kanssa.

– Ei tästä oikein voi tykätä, toinen kirjoitti.

– Onko sinulla mitään terapiakytköstä tällä hetkellä? Mahdollisuutta saada osaavalta taholta ahdistuksensietoon keinoja. Surutyö on toki tehtävä mutta jotta tuska ei kävisi sietämättömäksi. Kokisitko olosi turvallisemmaksi läheistesi (esim.isäsi) luona? Tarkoitus ei ole tungetella. Ohita koko viesti, mikäli tässä ei resonoi mikään. Tarkoitus ei ole myöskään yrittää kaikkivoipaisen oloisesti ratkaista mitään. Vilpitön halu auttaa, koska on tietämystä kivusta. Eri syistä johtuvasta kivusta ja ahdistuksesta, mutta silti. Jos saat itkettyä, niin hyvä. Hetki kerrallaan, kolmas kirjoitti.

Liukkonen kommentoi eroa Behmistä toukokuun alussa.

– Ketään en ole rakastanut niin kuin Ritaa. Rita on lahjakkain ja nerokkain ihminen, jonka tunnen. Myös hemmetin hauska ja terävä kuin mikä. Kuin veitsi. Niin, sitä rakkaus on. Että kääntää veistä sydämessään, hän kirjoitti tuolloin.

Ex-pariskunta hankki tänä keväänä myös yhteisen kissan.

Lue myös:

    Uusimmat