Mainos

Mikäli tämä laite löytyy kotoasi, älä koskaan lataa ilman valvontaa – syttynyt liekkeihin jo kahdessa suomalaiskodissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto varoittaa tasapainoskoottereista eli niin sanotuista leijulauidoista, joiden epäillään syttyneen palamaan latauksessa.

Viraston mukaan Suomessa ja muualla maailmassa on tullut tietoon useita paloja, jotka ovat aiheutuneet leijulaudoista. Virasto muistuttaakin, että tasapainoskoottereita on aina valvottava lataamisen aikana.

Tukes kerää kuluttajilta havaintoja erityisesti Scoodeck X1.1 -merkkisestä skootterista, jonka epäillään olleen osallisena kahteen asuntopaloon Suomessa.

Löytyykö kotoasi kyseinen laite?

Skoottereiden syttymissyyn selvittäminen on Tukesin mukaan edelleen kesken, eikä varmuutta laitteen vaarallisuudesta ole. Virasto ei pysty hankkimaan itselleen testattavaksi laitetta, koska niitä ei enää myydä.

Tämän vuoksi virasto pyytääkin kuluttajia, joilla kyseinen laite löytyy kotoa, lähettämään käyttäjäkokemuksia tai itse laitteen Tukesille.

Tukes toivoo saavansa käyttäjiltä erityisesti havaintoja laitteeseen liittyvistä teknisistä ongelmista niitä ladattaessa, mahdollisista turvallisuuspuutteista ja muusta poikkeavasta toiminnasta.

***

1:37

0:36

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.