Mikael Jungner kertoi ajaneensa nuorempana Audillaan jopa 140 kilometriä tunnissa – nyt asiasta kiinnostui poliisi: "Koska ja missä nuo ajettiin?"

2:42
Katso Mikael Jungnerin 7.12. tehty haastattelu skuuttiturmasta: "Näinkö tyhmän asian takia pitää maksaa isoja seurauksia?"

Entinen SDP:n kansanedustaja ja nykyinen Liike Nytin kaupunginvaltuutettu Mikael Jungner paljasti Twitterissä, että hän on saattanut ajaa ”nuorempana” jopa 139 kilometrin tuntivauhtia.

– Joskus nuorempana saatoin asettaa moottoritiellä nopeudensäätimeen 139 km/h, koska tuntui että alla on hyvä Audi ja elämä ei odota, Jugner kirjoitti tänään.

Tänä kesänä Jugner sääti ajonopeudeksi sata kilometriä tunnissa, koska hän halusi säästää polttoainetta.

– Minusta on tullut papparainen, Jugner lisää tviitin lopussa.

Jos tviitti ei näy,  voit katsoa sen tästä linkistä.

Päivityksessään Jugner ei suoraan myönnä ajaneensa ylinopeutta, sillä hän käyttää termiä ”saatoin”.

Lisäksi ei ole tiedossa, kuinka suuri nopeusvaihtelu Jugnerin auton nopeusmittarissa on, sillä osa autoista näyttää mittaristossa eri lukemaa kuin todellinen ajonopeus on.

Jugner ei myöskään kerro, ajoiko hän näin kovaa kotimaassa. Suomessa korkein mahdollinen sallittu liikennenopeus on 120 km/h, ja se voidaan asettaa moottoritielle. Tiekohtainen rajoitus osoitetaan aina nopeusrajoitusmerkeillä.

Asiaan on kuitenkin tarttunut poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein.

– Koska nuo 139 km/h nopeudet ajettiin ja millä tiellä? Pasterstein kysyy tviitissään ja lisää perään silmää iskevän hymiön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja