Mikael Granlund ja Sami Vatanen vailla NHL-sopimusta – vapaana muitakin kovia nimiä

3:29
Videolla juttu Jesse Puljujärven paluusta Edmonton Oilersiin.

Hyökkääjä Mikael Granlund ja puolustaja Sami Vatanen ovat nimekkäimmät edelleen NHL-sopimusta odottavat suomalaiskiekkoilijat. Suomalaiset kuuluvat jääkiekkoliigan nimekkäimpien vapaiden agenttien joukkoon.

Granlund myytiin Minnesotasta Nashvilleen helmikuussa 2019. Granlund oli edellisinä kahtena kautena tahkonnut Minnesotassa 67 ja 69 tehopistettä runkosarjassa, mutta siirron jälkeen tehot kuivuivat. Granlund sai aikaan 35 tehopistettä 79 ottelussa Nashvillessa, eikä tämän vuoden pudotuspeleissä tilastoihin kirjautunut kuin yksi syöttöpiste neljässä ottelussa. Predators ei tarjonnut suomalaiselle jatkosopimusta.

Vatanen ehti viime kaudella pelata 47 runkosarjaottelua New Jersey Devilsissä ennen kuin loukkaantuminen katkaisi pelit ja puolustaja myytiin Carolina Hurricanesiin helmikuussa. Vatanen kuntoutui pudotuspeleihin ja kirjautti kolme syöttöpistettä seitsemässä pudotuspeliottelussa.

Vatanen on NHL-urallaan kerännyt 45 maalia ja 149 syöttöä 434 runkosarjaottelussa. Hänen ansioluettelossaan on myös 51 pudotuspeliottelua.

Granlundin ja Vatasen lisäksi sopimusta odottavat edelleen muun muassa Cody Ceci, Zdeno Chara, Alex Galtshenjuk, Mike Hoffman ja Pat Maroon

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja