Mikael Gabriel viihdyttää ihmisiä koronakriisin aikana – livelähetykset keräävät tuhansia katsojia: "Yritän pitää positiivisia aiheita yllä"

Haastattelussa Mikael Gabriel 14:50
Mikael Gabriel kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, mitä hän teki viime vuoden aikana.

Mikael Gabriel viettää koronakriisin keskellä aikaa kotona, mutta hän pyrkii ulkoilemaan vähintään kerran päivässä.

Suosikkiartisti Mikael Gabriel piti taukoa musiikista noin vuoden verran, eikä mies hiiskunut sosiaalisessa mediassakaan kuulumisiaan faneille. Gabriel teki näyttävän paluun muutama viikko sitten, kun hän esiintyi Uuden musiikin kilpailussa. Paluuesityksen jälkeen hän vieraili MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Fanien iloksi Gabriel on alkanut pitämään livelähetyksiä niin Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

– Olen aina tykännyt pitää niitä, koska sitä kautta pääsee parhaiten juttelemaan ja vastailemaan ihmisten kysymyksiin. Nyt kun maailmantilanne on tämä, ajattelin, että on hyvä pitää livelähetyksiä, joissa voin jutella ihmisten kanssa, kysyä heidän kuulumisiaan ja pitää seuraa.

Lähetyksissä vierailijoita

Gabrielilla ei ole tiettyä aikatauluja, jolloin hän aloittaa lähetykset. Hän menee täysin fiiliksen mukaan, välillä saattaa tulla parikin lähetystä päivän aikana.

–Joskus teen livelähetyksen aamulla, kun teen aamupalaa ja toisinaan illalla, kun on rauhallisempaa. Usein laitan liven päälle, kun esimerkiksi kokkailen.

Miehen livelähetykset ovat nousseet todella suosituiksi, sillä pelkästään Instagramissa miehellä on yli 208 000 seuraajaa.

– Parhaimmillaan on pari tuhatta ihmistä samaan aikaan, katsojamäärät muuttuvat paljon. Jos tallennan liven, sen näkee useampi. Ihmisillä on selkeästi tarve jutella, ja haluankin olla läsnä seuraajilleni.

Gabriel keskustelee livelähetyksen aikana ihmisten kanssa kaikesta maan ja taivaan väliltä, mutta korona-aihe on vahvasti läsnä jokaisessa lähetyksessä.

– Yritän enemmänkin pitää positiivisia aiheita yllä, kuten tsempata, kysellä koulun sujumisesta, onko läksyt luettu ja kuinka kotona menee. Tykkään lisätä ihmisiä juttelemaan kanssani livelähetykseen, se on kaikista parasta. Lähetyksessä on käynyt vieraita laidasta laitaan.

”Töihin ja toimentulooni tämä vaikuttaa radikaalisti”

Artisti on miettinyt, että miten hän voisi pelata livelähetyksien aikana fanien kanssa pelejä tai jopa tehdä yhteiskappaleen.

– Kappale ei ainakaan kertoisi koronasta huhuja. Paniikin levittäminen niiden ihmisten tahoilta, joilla ei ole koulutusta esimerkiksi virologiasta, on hyvin vaarallista.

– ”Kuunnelkaa asiantuntijoita” olisi varmaan hyvä kappaleen nimi.

Gabriel on itse viettänyt aikaansa kotona koronakriisin aikana. Livelähetysten lisäksi hän on pyrkinyt ulkoilemaan vähintään kerran päivässä sekä käynyt kuntoilemassa ja potkimassa palloa kaverin kanssa.

– Onneksi minulla on kotona studio, missä teen muutenkin musiikkia. Ihmisten on tärkeää nyt muistaa pysyä turvassa, eikä kokoontua mihinkään isoissa porukoissa, Gabriel ohjeistaa.

– Tämä on vaikuttanut hyvin paljon omaan elämääni, enkä ole voinut nähdä tärkeitä ihmisiä tai päästä harrastuksiini. Töihin ja toimeentulooni tämä vaikuttaa radikaalisti. Ei kuitenkaan niin paljoa kuin moniin muihin, useampi kaverini on lomautettu tai irtisanottu. Huominen ei ole enää kenellekään itsestään selvä.

Lue myös:

    Uusimmat