Mainos

Mikään ei ole ikuista: Mad Magazine panee pillit pussiin

Amerikkalainen satiirilehti Mad Magazine ilmoittaa lopettavansa uuden materiaalin julkaisemisen ja irtonumeromyynnin, kertovat amerikkalaismediat.

Vuonna 1952 perustettu lehti pilkkasi lähes 70 vuoden ajan niin yhteiskunnallisia ilmiöitä kuin populaarikulttuuria.

Amerikkalaisen lehden suurin menestys osui 1970-luvulle, jolloin sillä oli 2,8 miljoonaa tilaajaa kotimaassaan. Tilaajamäärät hupenivat vuosien saatossa ja jäljellä oli vuonna 2017 enää 140 000. Monet lukijat ovat surreet nuoruusvuosiensa lempilehteä.

– Olen hyvin murheellinen kuultuani, että Mad Magazine lakkaa ilmestymästä. Voin tuskin kuvata miten paljon se vaikutti minuun lapsuudessani – se on aika lailla syy, miksi minusta tuli omituinen, kirjoitti huumorirokkari Weird Al Yankovic Twitterissä.

Mainen yliopiston viestinnän professori Michael J. Socolow arvioi artikkelissaan Madin suurimmaksi ansioksi sen, että se opetti nuoret lukijansa suhtautumaan kriittisesti auktoriteetteihin ja olemaan uskomatta kaikkea, mitä koulukirjoissa tai televisiossa kerrotaan.

Lehden kansikuvapoikana esiintyi monesti sen maskotti, harvahampainen Alfred E. Neuman, jonka iskulause "What, me worry?" tuli tutuksi myös suomalaisille lukijoille. Suomalainen Mad ilmestyi kahteen otteeseen, ensin lyhyesti 1970-luvulla ja uudelleen vuosina 1982–2005. Monet eturivin suomalaispiirtäjät ovat olleet mukana lehteä tekemässä.

Jatkossa Mad julkaisee vain uudelleenlämmitettyä vanhaa materiaalia. Uutta aineistoa tulee vain vuodenvaihteessa ilmestyvään erikoisnumeroon.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja