Saksalaislehti julkaisi pöyristyttävän artikkelin Michael Schumacherista – "Poikkeuksellisen häpeilemätöntä jopa heiltä"

Tulosruutu toukokuussa 2022: Ferrari raivostutti Michael Schumacherin suosimisella, Kimi Räikkönen tylynä medialle 7:30
Arkistojuttu Michael Schumacherin menestyksekkäiltä Ferrari-ajoilta.

Saksalaisen Die Aktuelle -lehden uusimmassa numerossa oleva Michael Schumacher -aiheinen artikkeli ja varsinkin sen pohjalta laadittu kansi ovat poikineet raivoisia reaktoita.

Schumacher komeilee lehden tuoreimman, 15. huhtikuuta julkaistun numeron kannessa, johon on painettu myös hätkähdyttävää tekstiä.

Maailmansensaatio!

Michael Schumacher

Ensimmäinen haastattelu!

Schumacher, 54, on tunnetusti ollut poissa julkisuudesta pian jo 10 vuoden ajan. Hän joutui 29. joulukuuta 2013 lasketteluonnettomuuteen, jonka jälkeen 7-kertaisen F1-mestarin tilasta on kuultu vain hyvin vähän – ja ainoastaan muiden kuin hänen itsensä kertomana.

Ja toisin kuin saksalaislehden kannessa väitetään, ei Schumacher ole nytkään puhunut yhtään mitään yhtään kenellekään.

Die Aktuellen sisäsivuilta löytyvä haastattelu – tai pikemminkin "haastattelu" – on nimittäin tehty esittämällä kysymykset tekoälylle.

Mediakritiikkiin keskittyvällä Übermedien-sivustolla on julkaistu lehden tekelettä kommentoiva artikkeli, joka kuvaa monien muidenkin tuntoja.

– Liian typerää ollakseen totta, toimittaja Boris Rosenkrantz tiivistää heti otsikossa.

– Die Aktuellelta ja sen taustalla vaikuttavilta toimittajilta ei pitäisi odottaa paljoakaan, ei mielellään yhtään mitään – varsinkaan tahdikkuutta tai todenmukaisuutta. Lehti kerää jatkuvasti huomiota valheilla ja manipuloiduilla tarinoilla, eikä siinä ole mitään uutta. Mutta tämä on poikkeuksellisen häpeilemätöntä jopa heiltä.

Rosenkrantz huomauttaa, että lehti on mitä ilmeisimmin pyrkinyt varmistamaan selustansa lisäämällä kanteen edellä mainittujen tekstinostojen lisäksi myös sanat:

Kuulostaa petollisen todelliselta.

Tämä osuus on kuitenkin painettu eri värillä kuin kaikki muu.

Itse artikkelissa on lisäksi käytetty paljon kysymysmerkkejä.

– Nekin, tuttuun tapaan, oikeussuojana.

Markkina- ja kuluttajatietoa tarjoavan Statista-verkkosivuston mukaan Die Aktuellen keskimääräinen levikki oli viime vuoden lopulla 268 123, ja se oli Saksan 23. luetuin aikakauslehti.

Rosenkrantz on jakanut kirjoittamansa artikkelin Twitterissä puhuttelevilla saatesanoilla.

– Maailma olisi parempi paikka ilman Die Aktuellea.

Lue myös:

    Uusimmat