Mikä vuodenaikatyyppi sinä olet?

Ihmiset jakautuvat ihon väripohjan perusteella neljään eri vuodenaikaan. Kullekin vuodenaikatyypille sopivat tietyt värisävyt lähelle kasvoja.

Värianalyysi perustuu yksinkertaisesti ihon pohjasävyyn. Kellertäväihoiset ovat kevät- tai syksyihmisiä, sinipohjaisen ihonvärin omaavat kuuluvat kesä- ja talvikategorioihin.

Kevät: Keltapohjaisia, puhtaita ja raikkaita värisävyjä, kukkaan puhkeavan keväisen luonnon värejä. Näitä ovat esimerkiksi luonnonvaalea, kamelinruskea, puhdas lämmin punainen, persikat, sitruunankuorenkeltainen, omenanvihreä ja lämmin turkoosi.

Syksy: Keltapohjaisia lämpimiä, mausteisia ja murrettuja sävyjä, voimakkaampia kuin kevään sävyt. Syksyyn kuuluu paljon erisävyisiä ruskeita. Muita sävyjä ovat esimerkiksi petroolinsininen, pronssi, kirkas oranssi ja oliivinvihreä.

Kesä: Kuulaita ja raikkaita, viileitä ja puuterisia värejä, jotka on sävytetty valkoisella. Kesän sävyjä ovat vaaleat pastellisävyt, roosat, vaaleanpunaiset ja -siniset sekä hempeät lilat. Myös kova valkoinen (t-paidanvalkoinen), nutrianruskea ja farkunsininen toimivat.

Talvi: Viileänkohtalokkaita, dramaattisia värisävyjä, jotka on taitettu mustalla tai harmaalla. Talven sävyissä on harmaita, tummansinisiä ja jäisiä sävyjä. Muita talven sävyjä ovat puhdas valkoinen, syvä turkoosi, vihreä sametti, aniliininpunainen ja fuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja