Mikä tahansa työ ei riitä nykynuorille – työn mielekkyys on johtajuutta tai asemaa tärkeämpää

Suomalaisen Työn Liiton selvityksestä ilmenee, että nuorille on tärkeää tehdä itselleen tärkeää työtä. Nuoret ovat myös kiinnostuneempia elintasosta kuin vanhemmat sukupolvet.  

15–25-vuotiaista nuorista 62 prosenttia koki mahdollisuuden saada tehdä kiinnostavaa työtä itselleen kaikista tärkeimmäksi. Vastaavasti 25–79-vuotiaista aikuisista 49 prosenttia piti kiinnostavan työn saavuttamista erittäin tärkeänä asiana. Selvityksen teetti Suomalaisen Työn Liitto.

Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausalan mukaan kyseessä on ilahduttava tulos.

– Mikä tahansa työ ei riitä, vaan sen tulee olla tutkimuksemme mukaan nuorista myös kiinnostavaa, Lausala kertoo. 

– Työn sisällön merkityksellisyys on viime vuosina noussut esiin yhä voimakkaammin ja se näkyy myös tässä: se, että työ on itselle kiinnostavaa, nousee huomattavasti korkeammalle sijalle kuin ulkoiset tekijät, kuten yhteiskunnallinen asema tai johtavassa asemassa oleminen, jotka jäivät tärkeysjärjestyksessä häntäpäähän.

Selvityksen mukaan nuoret ovat myös itseään vanhempia kiinnostuneempia korkeasta elintasosta. Korkea elintaso oli erittäin tärkeää 32 prosentille nuorista, vanhemmista vain yhdeksälle prosentille. Kaikista eniten korkea elintaso merkitsi alle 18-vuotiaille.

Tästä huolimatta nuorille tärkeiden asioiden listalla korkea elintaso ei noussut edes viiden tärkeimmän joukkoon. Tärkeämmäksi nuoret kokivat muun muassa läheiset ystävät, henkisen tasapainon ja pysyvän parisuhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja