Varkauden räjähdystalon isännöitsijää odotti aamulla epätodellinen näky: "Toivon, että asukkaiden vakuutukset ovat voimassa"

0:54
MTV Uutiset Live: Yksi ihminen on kuollut kerrostalossa sattuneessa räjähdyksessä Varkaudessa – tämä tiedetään nyt

Varkauden keskustassa sijaitsevassa kerrostalossa räjähti myöhään sunnuntaina illalla. Isännöitsijä kommentoi poikkeuksellista tilannetta MTV Uutisille.

Varkautelaisen isännöintitoimisto Isarvon isännöitsijä Kaisa Heiskanen kertoo, että räjähdys on peräisin kakkoskerroksessa sijaitsevasta yksiöstä. Poliisi on vahvistanut, että räjähdyksen aiheuttamisesta epäilty henkilö on löytynyt menehtyneenä asunnostaan.

1955 rakennetussa kolmikerroksisessa kerrostalossa on 13 asuinhuoneistoa ja kivijalassa kolme liiketilaa. Heiskasen mukaan talossa asuu sekä vuokralaisia että osakkeenomistajia, yhteensä yli 10 henkilöä.

Hän luonnehtii asuintaloa "täysin tavanomaiseksi taloyhtiöksi", jonka lähihistorian ei voida sanoa olleen asuinrauhaton tai muutoinkaan poikkeuksellinen.

Tuhoja ei päästy arvioimaan

Heiskanen ei aamupäivään mennessä ollut päässyt tarkastelemaan talon tuhoja lähietäisyydeltä saati arvioimaan, mitä räjähdys euromääräisesti tarkoittaa. Talon toisessa päädyssä sisäpihan puolella sortui parveke ja seinärakenteita räjähdyksen voimasta. Seinässä on suuri mustunut reikä.

– Olen siinä vierellä käynyt, mutta poliisi ei vielä päästä tontille. Onhan tämä poikkeuksellinen tapaus ja hyvin ikävä juttu. Hyvin epätodellinen näky, Heiskanen toteaa MTV Uutisille paikalla käytyään.

– Toivon, että asukkaiden vakuutukset, eli henkilökohtaisen omaisuuden vakuuttaminen olisi kunnossa ja vakuutukset voimassa. Toki taloyhtiön vakuutukseen on tehty asiasta ilmoitus ja tämä taloyhtiön puoli lähtee nyt etenemään omaa reittiään.

Talon asukkaille järjestettiin Varkauden sosiaalitoimen kanssa tilapäismajoitus. Heiskanen ei maanantaiaamupäivään mennessä ehtinyt olla yhteydessä talon asukkaisiin. 

Näin räjähdys tuli tietoon

Poliisi sai sunnuntaina kello 22.52 ilmoituksen rakennuspalosta Varkauden Kauppakadulla. Virkavallalla on käsitys räjähdyksen alkulähteestä ja synnyintavasta, mutta tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Vesa Koponen piti tutkinnallisista syistä yksityiskohdat omana tietonaan.

Savon Sanomat kertoi myöhemmin, että poliisin mukaan räjähdystä ei ollut aiheutettu räjähdysaineilla eikä räjähdyksen syy ole myöskään butaanin käsittelyssä, mikä on aiemmin aiheuttanut Varkauden seudulla asuntoräjähdyksiä, kun butaania on käsitelty varomattomasti kannabisöljyn valmistamisen yhteydessä.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Toistaiseksi räjähdykseen ei poliisin mukaan liity muita epäiltyjä kuin asunnosta menehtyneenä löytynyt.

– Ulkopuolisia epäiltyjä ei tässä vaiheessa ole, Koponen vahvistaa MTV:lle.

Lukuisia yksiköitä sammutustöissä

Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Rakennuksesta pelastetut neljä ihmistä vietiin sairaalahoitoon savualtistumisen vuoksi. Kukaan ei ollut vakavasti loukkaantunut, eikä tilanne poliisin mukaan ollut muuttunut maanantaina aamupäivään mennessä. 

Sammutus- ja pelastustöihin osallistui 11 pelastustoimen yksikköä sekä 5 ensihoidon yksikköä. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköitä Varkaudesta, Pieksämäeltä, Joroisista sekä Leppävirralta.

Tulipalosta ei ollut vaaraa tai savuhaittaa ympäristölle. Kerrostalon sisäpiha on poliisin eristämä. Varsinaisissa sammutustöissä kului pari tuntia.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja