Varkauden räjähtäneessä asunnossa kuvattu video leviää netissä – poliisi: Kuvaaja on syyllistynyt rikokseen

1:10
MTV Uutiset Live: Varkauden kerrostaloräjähdyksen syy on selvinnyt.

Netissä on levinnyt Varkauden kerrostaloräjähdyksen tapahtumapaikalla kuvattu video. Poliisin mukaan videon kuvaaja on syyllistynyt rikokseen.

Videota on kuvattu Varkaudessa kerrostaloasunnossa, jossa tapahtui sunnuntai-iltana voimakas räjähdys. Videolla näytetään myös rappukäytävää sekä rakennusta ulkoa.

Video on jonkin ulkopuolisen tahon kuvaama. Poliisin käsityksen mukaan kuvaaja tai kuvaajat ovat voineet syyllistyä rikokseen mennessään onnettomuuspaikalle ja kuvatessaan sieltä videota verkkoon.

– Kyse on ollut asutusta asunnosta. Henkilö on syyllistynyt rikokseen, kun on mennyt siellä kuvaamaan, räjähdyksen poliisitutkintaa johtava rikoskomisario Vesa Koponen kommentoi.

MTV Uutisten näkemä video on levinnyt ainakin Snapchatissa. Videon perusteella paikalla on kuvaamisen aikaan ollut ainakin kaksi ihmistä. Henkilöistä toinen vilahtaa lyhyesti videolla. Hänellä oli kuvaamisen aikaan yllään huomiovärinen takki.

Tuho ulottuu rappuun

Videon perusteella räjähdys aiheutti asunnossa melkoisen hävityksen. Räjähdyksen ja tulipalon jäljet näkyvät myös asunnon ulkopuolella rappukäytävässä.

Videosta käy ilmi myös, ettei asunnossa ollut juurikaan kalusteita.

Tutkinnanjohtaja Koponen on kuitenkin kertonut, että asunnosta on tutkinnassa otettu talteen muun muassa tietokoneita. Koposen itsensäkin mukaan kalusteita oli kuitenkin todennäköisesti vähän.

Räjähdyksessä kuoli kolmekymppinen mies, jonka on kerrottu muuttaneen Varkauteen hiljattain. Koponen ei kommentoi, asuiko mies räjähdysasunnossa.

Poliisin mukaan räjähdyksen taustalla oli todennäköisesti se, että asunnossa käsiteltiin bensiiniä, joka pääsi höyrystymään ja räjähtämään.

Ei ole tiedossa, sytytettiinkö bensiini asunnossa tahallaan vai oliko kyse vahingosta. Poliisilla ei myöskään ole käsitystä siitä, miksi asunnossa ylipäätään käsiteltiin bensiiniä. Poliisilla on kuitenkin Koposen mukaan jonkinlainen käsitys siitä, millainen määrä bensiiniä asunnossa oli voinut olla.

Koposen mukaan avoimiin kysymyksiin odotetaan selvyyttä tapauksen tutkinnan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja