Mikä on Suomen henkinen kestävyys koronakriisissä? Presidentti Niinistön tsemppiviesti suomalaisille: "Tämä pirulainen on voitettavissa"

MTV Uutiset Live Logo LIVE

Pääministeri Sanna Marin on pitänyt tiedotustilaisuuden Suomen henkisestä kriisikestävyydestä. Tiedotustilaisuuteen osallistui myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Klo 14:47 Tiedotustilaisuus on päättynyt.

Klo 14:46 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti tilaisuuden aluksi oman puheenvuoronsa. Presidentin mukaan paljon riippuu siitä,  noudattavatko ihmiset annettuja ohjeita. "Tämä pirulainen on voitettavissa. Me nujerramme sen. Varmasti nousee paljon ahdistusta ja sisäistä painetta. Silloin on osattava hillitä itseään", Niinistö totesi.

Klo 14:39 Kysymys hengityssuojainten käytöstä, josta on ollut liikkeellä ristiriitaisia suosituksia. Pääministerin mukaan THL ei ole antanut selkeää ohjeistusta kangasmaskien käytöstä, mutta "yksittäisten näkemysten mukaan ei siitä haittakaa ole."

Klo 14.34 Pääministeriltä kysytään Suomi toimii -kampanjan tarkoituksesta. Marin vastaa, että ihmiset kokevat kriisin eri tavalla ja että näihin huoliin pitää pystyä vastaamaan.

Klo 14:30 Pääministeriltä kysytään EU:n kestävyydestä koronakriisin keskellä. "EU:lla on vahva tulevaisuus, mutta yhteistyötä tarvitaan", vastaa Marin.

Klo 14:28 Marinin mukaan hallituksella on toivottavasti ensi viikolla riittävästi tietoa, jotta rajoitusten purkua voisi ainakin hahmotella, mutta ei vielä päättää.

Klo 14:26 Pääministeriltä kysytään uudesta koronastrategiasta, josta THL kertoi tänään. Strategian kautta rajoituksista voitaisiin vähitellen luopua. Sanna Marinin mukaan rajoitusten purkamisen aikataulusta on tarkoitus keskustella ensi viikolla. 

Klo 14:23 Pelastakaa lapset ry:n johtaja Hanna Markkula-Kivisilta kertoo perheiden vaikeasta tilanteesta korona aikana. "Monessa perheessä tilanteet ovat kiristyneet ja poliisin kotikäynnit kertovat karua kieltään." 

Klo 14:19  Outi Ruishalme Mieli ry:stä kehottaa ihmisiä kääntymään tarvittaessa kriisiavun puoleen. 

Klo 14:15 Suomi toimii -kampanjassa ihmisiä kannustetaan jakamaan sosiaaliseessa mediassa parhaita esimerkkejä siitä, miten he ovat huolehtineet omasta tai toisen hyvinvoinnista. Marin: "Tärkeitä ovat niin isot kuin pienet teot".

Klo 14:10 Pääministeri esittelee Tilastokeskuksen kyselyn tuloksia, joiden mukaan suomalaiset ovat mielestään saaneet hyvin tietoa koronaviruksen vaikutuksista arkeen.

Klo 14:08: Pääministeri Sanna Marin kertoo Suomi toimii -nimisestä kampanjasta, jossa suomalaisia kehotetaan hyviin tekoihin.

Lue myös:

    Uusimmat