Sanna Marin: Hallitukselta on puuttunut kriisiajan välineitä – näin pääministeri vastasi opposition kysymyksiin koronakriisin hoidosta

Oppositiopuolue kokoomus vaati vastauksia koronakriisin hoidosta – näin Sanna Marin vastaa pääministerin ilmoituksessa 48:47

Pääministeri Sanna Marin antoi eduskunnalle ilmoituksen koronakriisin hoidosta. 

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toteaa ilmoituksessaan eduskunnalle, että hallitukselta on puuttunut kriisiajan välineitä. Niitä on jouduttu luomaan matkan varrella aivan liian kiireisellä valmisteluaikataululla.

Hänen mukaansa akuutin tilanteen väistyttyä valtionhallinnon toimivuutta, eri viranomaisten yhteistyötä sekä kansallista varautumista poikkeustilanteisiin on syytä arvioida.

Klo 14:38: Sanna Marin: Suojavarustekokonaisuus on ehdottoman tärkeä saada kokonaisuutena hallintaan.

Tarvitsemme selkeitä ohjeita ihmisille, koska me olemme sääntöuskovaista kanssa. Jos jotain ei ole ohjeeksi kirjattu, sitä peräänkuulutetaan.  

Klo 14:13: Sanna Marin: Olemme kansakuntana selvinneet monista koettelemuksista historian saatossa. Kyllä me selviämme tästäkin.

Kello 14.13: Sanna Marin: Kun virheitä tehdään, ne on selvitettävä ja niistä on otettava opiksi. Helsinki-Vantaan tilanne korjattiin. Yritystukien kohdentumista selvitetään ja ratkaisuja etsitään työ- ja elinkeinoministeriössä. Suojavarusteiden ja terveydenhuollon välineistön saamisessa on yhä haasteita, ei vain Suomella vaan myös monilla muilla mailla, mutta tähänkin kokonaisuuteen etsitään ratkaisuja.

On aivan varmaa, että virheitä tullaan myös tulevaisuudessa tekemään. Tämä johtuu siitä, ettei kaikkea tiedetä ja pystytä tai osata ennakoida. Ihmiset myös epäonnistuvat ja tekevät virheitä inhimillisistä syistä.

Kello 14.10: Hallitus on myös tehnyt virheitä kriisin keskellä. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentän liian pitkään jatkunut epäselvä tilanne olisi pitänyt kyetä ratkaisemaan nopeammin.

Kello 14.06: Sanna Marin: Suomi on päättänyt kasvattaa Maailman terveysjärjestö WHO:n vapaaehtoisrahoitustaan 5,5 miljoonaan euroon. Suomi on myös sitoutunut kansainväliseen rokotetutkimukseen koronavirusrokotteen kehittämiseksi ja rahoittaa rokotekehitystä viidellä miljoonalla eurolla.

Kello 14:03: Vaikka tautilanne on onneksi pysynyt rajoitustoimien ansiosta Suomessa maltillisena, emme voi huokaista helpotuksesta. Tilanne on yhä vakava. Tauti on arvaamaton ja on vielä paljon sellaista, jota emme koronaviruksesta tiedä, pääministeri Sanna Marin sanoi eduskunnalle. 

Lue myös:

    Uusimmat