Mikä on sopiva summa vastavalmistuneen rahalahjaksi?

Tapakouluttaja kertoo, mikä on sopiva rahasumma valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparille 6:57
KATSO MYÖS: Tapakouluttaja kertoo, mikä on sopiva rahasumma valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparille.

Monessa kodissa vietetään tällä viikolla valmistujaisia. Mutta mikä olisi sopiva summa rahalahjaksi ylioppilaalle tai ammattiin valmistuneelle?

Moni juhlavieras pohtii tälläkin hetkellä sitä, millaisella summalla vastavalmistunutta kannattaisi muistaa, jos rahalahjaan on päädytty.

OP Ryhmän Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan sopivin summa rahalahjaksi sijoittuu 50–100 euron välille. Kyselyyn vastanneista selvä enemmistö, 70 prosenttia, koki tämän summan sopivimmaksi. 

Sukupuolieroja löytyi niistä vastaajista, jotka kokivat, että summan tulisi sataa euroa suurempi. Miehistä 15 prosenttia oli sitä mieltä, että lahjan tulisi olla olla yli 100 euroa ja yhdeksän prosenttia antaisi yli 150 euroa. Naisista 13 prosenttia kannatti yli satasen lahjaa ja vain kolme prosenttia yli 150 euron rahalahjaa.

Monessa kotitaloudessa taloudellinen tilanne on kuitenkin heikentynyt ja rahalahja voi tuntua kovalta sijoitukselta jo ennestään huvenneessa kukkarossa. Miten kannattaisi toimia, jos ei yksinkertaisesti ole, mistä antaa?

 – Ymmärrämme, että monilla meistä voi olla elämäntilanteita, joissa pienikin summa voi tuntua suurelta. Siksi on hienoa huomata, että yhä useammat kokoavat yhteislahjoja kaveriporukan tai sukulaisten kesken, sanoo OP Ryhmän maksamisen palveluista vastaava johtaja Katariina Säntti tiedotteessa.

OP Ryhmän huhtikuussa 2024 toteutettuun kyselytutkimukseen vastasi internetpaneelissa yli 16-vuotiaita suomalaisia yhteensä 3 533.

Riittääkö 50 euroa? Katso yllä olevalta videolta tapakouluttajan vinkit sopivaan rahasummaan valmistuvalle, ripiltä päässeelle tai hääparille.

Lähde: OP Ryhmä

Lue myös:

    Uusimmat