Mikä on 46-vuotiaan Cindy Crawfordin kauneuden salaisuus?

Cindy Crawford, yksi 1990-luvun legendaarisimmista supermalleista, on yhä silmiä hivelevä näky. Monet ovat pohtineet ja arvuutelleet otsa kurtussa, mikä onkaan tuon ikinuoren naisen kauneuden salaisuus. 46-vuotias Crawford on kertonut useissa haastatteluissa luottavansa kauneudenhoidossa jo nuorena opittuihin rutiineihin, mutta myös sisäiseen hyvinvointiin, joka kumpuaa sisältäpäin.

Supermalli Cindy Crawford, 46, kuuluu niihin naisiin, jota aika ei näytä runnelleen lainkaan: päinvastoin, aika näyttää kohdelleen tätä ruskeasilmäistä kaunotarta suorastaan silkkihansikkain. 1990-luvun arvostetuimpiin huippumalleihin lukeutuva Crawford onkin tunnettu terveellisen ruokavalion ja säännöllisen liikunnan esikuvana, mutta myös kauneuden- ja ihonhoidon rutinoituneena sanansaattajana.

– En polta tupakkaa ja syön terveellisesti 80 prosenttisesti, Crawford kertoo hymyillen kysyttäessä, mikä on hänen ulkonäkönsä salaisuus.

Crawford onkin tottunut vastaamaan kysymykseen, mikä on hänen kauneutensa ja nuorekkaan olemuksensa salaisuus.

Kahden lapsi äiti paljastaa rakastavansa suklaata ja napsivansa joskus palan tai toisenkin tuota herkkua. Mutta pastan Crawford kertoo jättäneensä iltasyömingeistä kokonaan pois.

– Minua on myös neuvottu valitsemaan tietty ihannepaino, jossa voin hyvin ja viihdyn, ja ylläpitämään se, jotta iho ei venyisi. Ja niin minä olen tehnytkin, Crawford kuvailee ja varoittaa painon jojoilusta.

Vähintään kolme kertaa viikossa kuntoileva kaunotar kertoo, ettei hän kuitenkaan liiku pelkästään pysyäkseen samoissa mitoissa.

– Tärkein syy kuntoiluun ei ole niinkään ulkoinen – vaan sisäinen. Liikunta antaa minulle lisäenergiaa.

Ihonhoidossa sen salaisuus

Uransa aikana yli 600 kansikuvassa poseerannut Cindy Crawford muistuttaa, ettei kannata luottaa pelkästään hyviin geeneihin tai uskoa, että iho pysyy aina yhtä kimmoisana kuin parikymppisenä.

– Ihosta pitää alkaa pitää huolta jo nuoresta iästä alkaen, Crawford kuvailee.

– Naisten tulisi lisätä eri ihonhoitotuotteita omaan rutiiniinsa, jotta he tuntisivat itsensä terveeksi, nuorekkaiksi ja itsevarmoiksi.

Crawford alkoi itse huolehtia ihostaan 20-vuotiaana mallina.

– Kaikki se aurinkovoide, vedenjuonti, yritykset saada tarpeeksi unta, hyvien ihonhoitotuotteiden käyttö.. se maksaa nyt itsensä takaisin.

Tätä nykyä – iän tuomien vaatimuksien mukaan – Crawford kertoo käyttävänsä muun muassa antioksidantteja ja aurinkosuojan sisältävää päivävoidetta, silmänympärysvoidetta sekä ennen nukkumaanmenoa yövoidetta. Crawford kertoo myös huolellisen ihonpuhdistuksen jälkeen vuorottelevansa kiinteyttävän sekä kirkastavan seerumin käyttöä ennen kasvovoiteen levittämistä.

– Sen jälkeen levitän kosteusvoidetta kaikkialle, jopa rintakehääni ja käsiini ja sitten vasta meikkaan, Crawford kertoo.

Crawford kertoo panostavansa erityisesti tiettyihin kehon alueisiin, jotka paljastavat salakavalasti ikääntymisen merkit.

– (Panostan) käsiini ja decoltee-alueeseen. Ikääntyminen näkyy eritoten niistä. Suurin osa alkaa huolehtia decolteen ihoalueesta vasta sitten kun on liian myöhäistä, Crawford kertoo.

Mutta kaikista tärkein kauneusvinkki ei löydy kuitenkaan yhdestäkään suklaapalasta, juoksumatolla juoksetusta kilometreistä tai purnukasta:

– Ole onnellinen. Aivan rehellisesti, se on kaikkein tärkeintä, Crawford hymyilee.

Cindy Crawfordin neuvo noin 20-vuotiaille naisille:

– Parikymppisenä on tärkeää käyttää aurinkosuojaa joka päivä, Crawford vinkkaa.

Huippumalli muistuttaa, ettei aurinkosuojan sisältävä kasvovoide ainoastaan suojaa auringolta, vaan se sopii loistavasti myös meikin alle.

Cindy Crawfordin neuvo yli 30-vuotiaille naisille:

– Kun lähentelet kolmeakymppiä, että tärkeää kiinnittää ihonhoitoon enemmän huomiota ja estää ikääntymisen merkkien ilmestyminen ennen kuin ne näkyvät. Suosittelen lisäämään yö- ja kuorintavoiteen käyttöä, Crawford kertoo.

– Kun itse täytin 35 vuotta, huomasin että silmänaluseni alkoivat mustua, joten silloin tärkeimmät kauneustuotteeni olivat aurinkovoide ja peitepuikko.

Cindy Crawfordin neuvo yli 40-vuotiaille ja vanhemmille naisille:

– Viime aikoina olen huomannut, että silmänaluseni ovat turvonneet, eikä minulla ole ennen ollut sitä ongelmaa, 46-vuotias Crawford kertoo ja vihjaa kaipaavansa seerumia silmänympärysalueelle.

Crawford luottaa myös liikunnan tuomiin etuihin; kysyttäessä, miten hänen omat kauneusrutiininsa ovat muuttuneet iän myötä, hän kertoo panostaneensa entistä enemmän kuntonsa ylläpitoon ja ruokavalioonsa.

– En pinnaa ruokavaliostani enää niin paljon.

Hän myös varoittaa hoikkia sekä laihtuneita vanhempia naisia siitä, että hoikkuus näkyy kasvoilla herkästi ihon veltostumisena tai vanhentavana elementtinä.


AVA

Lähteet: Instyle.com, Beautytiptoday.com, Okmagazine.com, Stylecaster.com

Kuvat: GettyImages, Splash

Lue myös:

    Uusimmat