Mika Häkkiseltä suoraa puhetta Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin taistelusta: "Hänellä ei ole sitä"

F1-legenda Mika Häkkinen arvioi Ferrarin Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välistä kuljettajataistelua suorasukaiseen tyyliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kanadan GP suorana 7.-9.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 16.55,
2. harjoitukset klo 20.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Kanadan GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Ensimmäistä Ferrari-kauttaan ajava nuori Leclerc on lyönyt alkukauden kisoissa nelinkertaiselle maailmanmestarille Vettelille toden teolla kampoihin. Ferrari tosin suosi ensimmäisissä kisoissa taktiikoissaan Vetteliä ja ajoittain onnikin on ollut enemmän saksalaisen puolella. Vettel on MM-sarjassa tallikaveriaan 25 pistettä edellä.

Häkkinen suitsuttaa Vetteliä yhdistelmästä kokemusta ja nopeutta. Leclercin kohdalla legenda sen sijaan tyynnyttelee hypeä.

– Kokemus on todella tärkeää, eikä Lerclercillä ole sitä vielä. Ottaa aikaa, kunnes hän on Vettelin asemassa. Hänellä on neljä titteliä, minulla kaksi. Se vaatii runsaasti osallistumista ja kykyä johtaa ihmisiä. Leclercillä on paljon työtä tehtävänään. Vaikka hän on nopea, pelkällä nopeudella sinusta ei tule maailmanmestaria, Häkkinen paalutti Marca-lehden haastattelussa.

Marcan haastattelija huomautti, että Vettelillä on ollut vaikeuksia Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan. Vettel on MM-pisteissä Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen takana kolmannella sijalla, 55 pinnan päässä kärkikuski Hamiltonista.

– Tiimillä on ollut vaikeuksia yhtenäisyydessä. Se vaikuttaa kaikkiin, ei vain "Sebiin" vaan myös Leclerciin. Kritiikkiä tulee, mutta se on elämää. Vaikka voittaisit, sen kanssa täytyy elää, Häkkinen tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat