Mika Häkkiseltä painava kannanotto F1-sarjan tilaan – "Se on fakta"

F1-sarjaan on saatava kilpailua rengasvalmistajien välille, kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen uskoo. Suomalaislegenda lisäisi myös testimahdollisuuksia. 

Häkkinen ajoi formula ykkösissä vuosina 1991-2001. Tuolloin sarjassa oli pääasiassa yksi rengasvalmistaja, mutta esimerkiksi mestaruuskaudella 1998 Häkkisen McLaren käytti Bridgestonen renkaita, tittelivastus Ferrari Goodyearin kumeja.

Pääkuvan videolla Pitstop, jossa analysoidaan MM-taisteluparin, Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin, vahvuuksia ja heikkouksia.

Nykyään kaikki tallit käyttävät Pirellin renkaita.

Suomalaistähdeltä kysyttiin Japanin GP:n yhteydessä, mitä hän haluaisi muuttaa nykyisessä F1-sarjassa.

– Rengaspuolella ei ole lainkaan kilpailua. Sarjassa pitäisi olla toinen valmistaja, jotta kilpailu kovenisi, Häkkinen kommentoi motorsport.comin mukaan.

Häkkinen totesi keskustelleensa renkaista nykykuskien kanssa.

– Ymmärtääkseni renkaat ylikuumenevat heti, kun mennään tietyn rajan yli. Tämä ei ole kritiikkiä Pirellin suuntaan. Se on vain fakta, että kilpailua pitäisi olla. Sehän olisi sama, jos radalla olisi vain yksi kuljettaja. Kilpailua pitää olla, se on jännittävää.

Omalla urallaan paljon aikaa testiradalla viettänyt Häkkinen haluaisi myös höllätä tiukkoja testisääntöjä, mikä hyödyttäisi varsinkin nuoria kuljettajia.

– Nuorien kuljettajien on vaikea murtautua sarjaan, kun testejä ei ole. Miten voi kehittyä missään lajissa, jos ei saa harjoitella? Aina voi ajaa tietokoneiden ja simulaattorien avulla, mutta ne eivät vastaa tosimaailmaa, Häkkinen summaa.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Yhdysvaltojen Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat