Mikä fiilis jäi päällimmäisenä mieleen F1-kaudesta? Bottaksen vastaus yllätti Vettelin

Valtteri Bottaksen kova itsekritiikki yllätti pitkän MM-taistelun hänen kanssaan käyneen Sebastian Vettelin, kun F1-kausi päättyi Abu Dhabissa suomalaisen voitonjuhliin.

Bottas otti kauden aikana uransa kolme ensimmäistä kisavoittoa ja neljä ensimmäistä paalupaikkaa, mutta MM-pisteissä hän jäi lopulta kauas maailmanmestaruuden voittaneesta Mercedeksen tallikaveristaan Lewis Hamiltonista.

Myös Ferrarin Sebastian Vettel ehti loppupisteissä Bottaksen edelle, mikä saattoi kaivertaa hänen mielessään, kun kuskeilta kysyttiin yhteenvetoa kaudesta yhdellä sanalla.

– Tyydyttävä, vastasi Vettel ensin.

– Pettymyksellinen, Bottas totesi perään.

– Oikeasti? Vettel ihmetteli suomalaisen vastausta.

Viikonlopun vakuuttava aika-ajo ja kisavoitto loivat Bottakselle sopivasti itseluottamusta talvitauolle lähdettäessä, mutta hän ei ole aivan varma, kuinka paljon se merkkaa ensi kautta ajatellen.

– Olenko valmiimpi? Vaikea sanoa tämän yhden kisan perusteella, ja en ole kuitenkaan pystynyt voittamaan mestaruutta koskaan. Täytyy mennä vain kisa kerrallaan, mutta on selvää, että tämä viikonloppu antoi paljon itseluottamusta minulle.

– Aika-ajo meni nappiin, sama juttu sunnuntain kisan kohdalla. Odotan innolla seuraavaa kautta ja sitä, mitä silloin tapahtuu. Aion tehdä kovasti töitä talven aikana ja toivottavasti ensi kausi on entistä vahvempi, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat